Pa de pessic de Fruites Tropicals / Tropical Fruits Cake

tropical fruits cake cover

Després d’uns mesos d’absència al blog, torno amb una recepta que espero que ho compensi… Al començar un nou any, ha sigut un dels tants propòsits que m’he apuntat a la llista, reprendre de nou l’hàbit i compartir-ho amb vosaltres! Avui m’haureu de perdonar, les fotografies no fan justícia al deliciós pastís, falta de pràctica!

Ha estat una època de canvis i ha sigut difícil dedicar temps al blog, molts ja sabeu que vaig marxar a Londres a fer un programa de práctiques amb Little Venice Cake Company (on m’ho vaig passar genial i vaig aprendre moltíssimes coses!) i al tornar, una altre aventura es va obrir camí. La obsessió, si si…. obsessió! Per els pastissos decorats ha sigut tan gran que amb una amiga vam decidir donar-nos a conèixer amb els nostres dissenys a Lace&Cakes Company, van ser uns mesos intensos ja que el nostre objectiu era tenir un petit stand a BCN&CAKE, una experiència molt enriquidora i de la que estic molt contenta. Per si en teniu curiositat, us convido a visitar la nostra pàgina web o seguir-nos a Facebook.

Intentar resumir en un breu paràgraf sis mesos em resulta impossible, així que millor us deixo amb una recepta extreta del llibre de Oliver Peyton, Peyton and Byrne. És un pa de pessic molt adient per al cafè o el té, se’n poden fer diferents variants ja que al mercat hi han diferents fruites tropicals a triar, mango, pinya, plàtan… en el meu cas he utilitzat papaya. El plàtan matxucat aporta una molla humida molt agradable al paladar.

Recepta

ingredients tropical fruit catala

Passos a seguir:

  1. Preescalfem el forn a 180ºC i cobrim amb paper d’enfornar un motlle allargat per a uns 900gr.
  2. Batem en un bol, els ous i el sucre, fins quedar espès i cremós (blanquejar) i reservem.
  3. Mesurem la farina en un altre bol. Enretirem 2 cullerades en un altre recipient on afegirem la mantega a temperatura ambient, batrem fins que quedi cremós i lluent. Matxuquem el plàtan i l’afegim junt amb la mel. Batem amb la meitat de la mescla d’ou, després amb cura aboquem la farina restant i mesclem (no gaire!). Afegim la resta d’ou i  mesclem fins quedar cremós, però no em de batre amb excés.
  4. Aboquem l’ametlla molta, el coco i les fruites, remenem fins quedar integrat. Omplim el motlle i allisem bé la mescla cobrint tots els forats.
  5. Enfornem 15 minuts, afagem un ganivet i fem un tall al centre del pastís (per tal de deixar-lo créixer millor). Continuem 35 minuts més o fins que al inserir un escuradents, aquest surti net. Traiem del forn i el deixem uns 15 minuts dins el motlle, després desemmotllem i el deixem refredar del tot sobre una reixeta.

tropical fruits cake 1

Recipe in English

ingredients tropical fruit angles

 

Steps to follow:

  1. Preheat the oven to 180ºC. Butter a 900gr loaf tin and line the bottom with baking paper.
  2. Whisk in a bowl the eggs and the sugar together for 3 minutes until thick and creamy, then set aside.
  3. Measure the flour into a bowl. Spoon 2 tablespoons of the flour into a separate mixing bowl, then add the butter and beat until smooth. Mash and add the banana, followed by the golden syrup. Beat in half of the egg mixture, then gently fold in the rest of the flour and mix until just combined. Add the remaining egg and mix until smooth, but do not over-mix.
  4. Stir in the ground almons, coconut the candied fruit, then spoon the mixture into the tin and smooth the top.
  5. Bake for 15 minutes, take a sharp knife and make a slit through the center of the cake (to allow room for the cake to rise). Continue to bake for another 35 minutes, until a skewer inserted into the centre comes out clean. Remove from the oven and let it cool in the tin for 10 minutes, before turning out onto a wire rack to cool completely.

Espero que us agradi / I hope you like it!
Cristina

Anuncis
Publicat dins de Berenar, Esmorzar | Etiquetat com a , , | 1 comentari

Pastís de formatge light amb nabius / Light Blueberry Cheesecake slices

Si us pensàveu que havia desaparegut anàveu ben equivocats! Els qui em seguiu a Facebook sabreu el perquè d’aquest petit lapsus sense receptes ni notícies, per als que no, ara us en faig un breu resum. La meva vida a sofert un canvi, un canvi fantàstic, emocionant i una mica lluny de casa meva, ara mateix us escrit des d’una típica caseta anglesa situada a Londres. Això mateix, per uns mesos aquesta serà la meva residència i la meva nova aventura; he tingut moltíssima sort d’entrar a formar part d’un programa de pràctiques a Little Venice Cake Company, es tracta d’un estudi reconegut arreu del món en tot el tema de pastissos decorats amb fondant, xocolata i flors. Ja us aniré ensenyant de mica en mica la feina que fem allà, és simplement impressionant!

Tot i tenint la oportunitat de seguir fornejant pastissos a la nova feina (unes receptes genials!!!! no dubteu que alguna vindrà cap aquí jeje), el fet de no cuinar pastissos i dolços a casa m’estava costant bastant… més que res, que no em podia menjar tota sola un pastís! Però en aquest sentit també he tingut sort, tinc unes companyes de casa maquíssimes i la relació millora cada dia que passa, així que ara ja tinc nous conillets d’indies! Així que avui m’he decidit a cuinar alguna cosa bona per a totes. A una d’elles li impressiona molt tot el que està relacionat amb la rebosteria i ha sigut divertit poder ensenyar-li a fer la recepta d’avui, una versió light de pastís de formatge amb nabius. Sempre havia volgut provar de cuinar amb aquesta fruita però com sabeu, al nostre país és difícil de trobar o si més no, una mica cara; però aquí els supermercats i els mercats n’estan plens.

He intentat fer una versió amb una quantitat de greix no tan elevada, ja que el formatge i la nata aporten bastants calories, així com el sucre alt en carbohidrats. Per tant he adequat les dosis de sucre a les del edulcorant i he triat formatges baixos en greix, òbviament el greix ajuda a que la mescla sigui més flonja i amb una textura més cremosa, però si treballem bé els nostres ingredients podem obtenir un resultat igual de saborós. I sorprenenment (cert, ho havia de dir!) el resultat ha estat fabulós, amb un tall no n’hem tingut suficient! Així que no us faig esperar més, aquí teniu la recepta.

Recepta

Passos a seguir:

  1. Preescalfem el forn a 180ºC i cobrim amb paper d’enfornar un motlle quadrat de 20x20cm.
  2. Mesclem les molles de galeta amb la mantega i la 1/4 tassa d’edulcorant, quan estigui tot ben barrejat, cobrim la base del motlle amb la barreja. Ens ajudarem d’una cullera per repartir bé la mescla. L’enfornem 5 minuts, traiem del forn i reservem.
  3. Batem la crema de formatge amb les varetes elèctriques, afegim l’edulcorant en dues vegades. Afegim els ous, un a un, batent bé cada vegada. Incorporem la crema agra i la vainilla, barregem homogèniament.
  4. Aboquem la mescla anterior sobre la base de galeta enfornada prèviament. Disposem els nabius per sobre de la manera que més ens agradi, per últim, repartim la melmelada de nabius i amb la cullerada fem petits moviments simulant ones.
  5. Enfornem 30-35 minuts, traiem del forn i deixem refredar sobre una reixeta 30 minuts més. Cobrim amb paper d’alumini el pastís (amb el motlle inclòs) i el deixarem a la nevera un mínim de 2 hores. El mantenim en fred fins el moment de consum.

Recipe in English

Steps to follow:

  1. Preheat oven to 180ºC. Lined an eight-inch square pan with baking paper. Set aside.
  2. Combine digestive cookies crumbs,granulated sweetener and butter, mixing well. Firmly press mixture evenly in bottom of prepared pan. Bake 5 minutes. Remove from oven and set aside.
  3. Beat cream cheese at medium speed with an electric mixer until smooth. Gradually add granulated sweetener, beating until blended. Add eggs, one at a time, beating well after each addition. Add sour cream and vanilla, beating just until blended. Pour mixture into prepared pan and put blueberries over the mixture trying to cover the pan.
  4. Bake for 30 to 35 minutes, or until firm. Remove from oven and cool on a wire rack for 30 minutes. Cover and chill 2 hours (included pan). Refrigerate until serve it.

Espero que us agradi / I hope you like it!
Cristina.

Publicat dins de Picnic, Postres | Etiquetat com a , , | 1 comentari

Galetes de xocolata i coco / Chocolate and coconut cookies

Una entrada ràpida per a una recepta ràpida i fabulosa!
Ja sabeu com m’agraden les galetes i la possible obsessió que mai he amagat per ha aconseguir la recepta perfecta, un embolcall cruixent i ben tendre per dins, les últimes que havia preparat de granola i xocolata blanca són un exemple de tot el que busco però he descobert una altre recepta genial.

La recepta l’he extret de Les cookies de Laura Todd, compten amb llibres molt complerts i amb receptes tradicionals de galetes, amb tots els ingredients que puguis imaginar, és un llibre recomanable per a tenir a la teva biblioteca gastronòmica.

Recepta (21 unitats aprox.)

Passos a seguir:

  1. Preescalfem el forn a 140ºC i preparem dues safates de forn amb paper per ha enfornar.
  2. Batem la mantega i els sucres fins tenir una textura esponjosa, incorporem l’ou i tornem a batre.
  3. Tamisem la farina amb la llevadura i la sal sobre la mescla, amb unes varetes d’amassar mesclem fins que quedi tot integrat. Afegim el coco i la xocolata, mesclem bé.
  4. Formem boles una mica més grosses que una nou i les col·loquem separades entre si a la safata.
  5. Enfornem entre 15-18 minuts, traiem del forn, esperem 10 minuts i traspassem sobre una reixeta. Deixem refredar.

Recipe in English (21 units aprox.)

Steps to follow:

  1. Preheat oven to 140ºC and cover two baking trays with baking paper.
  2. Cream butter ang sugars, then add the egg and beat again.
  3. Sift flour, baking powder and salt over the mixture and mix. Add coconut and chocolate, mix well until all the ingredients are homogenius.
  4. Formed balls like nuts and place separately to each others.
  5. Bake for 15-18 minuts and remove from oven. Let it cool on a rack.

 

Disfruteu! / Enjoy!
Cristina.

Publicat dins de Berenar, Esmorzar | Etiquetat com a , , | 1 comentari

Pastís pudding de poma / French apple pie

Sense correr el risc de ser bucólica, avui us escric des de la terrassa, enflairada de les flors dels jasamins que tot just han començat a sortir aquesta setmana, potser avui el sol i la calor dels últims dies no ens acompanya però la pau i la tranquilitat fan que no pugui evitar fer un gran somriure. M’encantaria adelantar que és el que em fa estar en aquest estat dembriaguesa constant, no sigueu impacients, espero venir amb grans noticies en pocs dies!

Per a fer la espera una mica més dolça, porto unes postres o bé un pastís per a l’hora del cafè que és una veritable delícia. La idea de fer el pudding no me la podia treure del cap, ja que dissabte a la tarda vam fer una visita a un nou local al barri del Born de Barcelona, Alsur Deli, on es poden trobar productes delicatessen per emportar; escollir només una cosa era impossible! Així que vam gaudir d’unes mini mousses de iogurt i maduixa i un pudding de poma que estava per llepar-se’n els dits. Com podeu endevinar, vaig estar tota la tornada pensant en aquella recepta, que havia de ser meva… si més no, una de semblant per a començar i ja aniríem investigant 😛

Tot buscant ahir al matí vaig trobar una recepta que tenia una pinta molt similar, el French Apple Pie, així que ràpidament vaig començar a desfilar amb tots els ingredients per la cuina i com de costum, vaig afegir el meu toc personal, galetes matxucades per aconseguir una textura cruixent dins d’un pastís tant flonjo i humit. Realment va quedar espectacular, a casa va agradar moltíssim, així que aquí us deixo la recepta.

Recepta

Passos a seguir:

  1. Preescalfem el forn a 170ºC i engreixem un motlle rodó de 22cm.
  2. Posem un cassó petit a foc mig amb el sucre morè i l’aigua, quan arribi a ebullició deixarem uns minutets tot remenant. Afegim el suc de llimona i apartem del foc.
  3. Aboquem el caramel a la base del motlle i amb cura de no cremar-nos, col·loquem les llesques de poma de formant cercles cap al centre. Reservem.
  4. Batem juntament en un bol gran, el sucre i la mantega fins obtenir una textura blanquinosa i esponjosa, incorporem el formatge i batem una estona més. Afegim l’extracte de vainilla i el ous un a un, batent bé a cada tongada. Tamisem a sobre la farina i el bicarbonat, afegim les galetes matxucades i remenem amb una espàtula fins que quedi homogeni.
  5. Tirem les mescla sobre les pomes de manera que quedi ben repartida.
  6. Enfornem uns 40 minuts i traiem del forn. Esperarem 30 minuts, abans de desemmotllar cap per avall el pastís sobre una safata. Servim temperat.

Recipe in English

Steps to follow:

  1. Preheat oven to 170ºC. Grease a 22cm spring form pan.
  2. Heat 3/4 cup of granulated sugar and 2 tablespoon of water over medium heat, stirring constantly, until golden. Add lemon juice when it starts to bubble and remove from heat.
  3. Pour into bottom of a spring form pan. Arrange apple slices on top of caramel in a circular pattern. Set aside.
  4. Beat together 3/4 cup of granulated sugar and butter until light and fluffy. Add in cream cheese and beat until smooth. Add in the eggs, one by one beating well and scraping down the sides of the bowl as needed.
  5. Combine the flour and baking soda in a small bowl, then add to the batter gradually with some smashed cookies, beating until just moistened.
  6. Spread the batter over the apples and caramel.
  7. Bake for about 40 – 45 minutes. when ready remove from oven and set to cool for another 30 minutes. Serve warm.

 

Feliç setmana /Have a nive week
Cristina.

Publicat dins de Berenar, Postres | Etiquetat com a , , | 2 comentaris

Cupcakes Hummingbird / Hummingbird cupcakes

Visitar les diferents bakeries de Barcelona és una de les noves tendències a les que ja em vaig unir fa uns mesos i sempre intento tastar coses diferents a cadascuna. Preparar unes cupcakes ja no sembla ser un secret, ja que últimament aquest sector de pastisseria tradicionalment americana ha crescut de manera desorbitant!

En una de les jornades de recerca vaig anar ha parar a la botiga que Lolita’s Bakery té al carrer Provença de Barcelona, una botigueta molt acollidora i amb una gran varietat de productes. Realment se’m va fer molt difícil escollir que volia demanar, volia alguna cosa que no hagués tastat enlloc, alguna cosa nova; un dels cartellets i posava: Hummingbird cupcakes, no tenia ni idea de que podien ser i quan el noi tan amable del mostrador em va dir que portaven plàtan i pinya em vaig fondre! I menjar-se’l va ser una total delícia.

Per tant, aquell dia ja vaig decidir que m’havia de fer amb aquesta recepta de molla tan tendre. Plàtan, pinya, coco i nous? No pot haver cap dubte que d’aquest ingredients ha de sortir la cupcake més bona del planeta! Tot i que jo no li he posat les nous (és opcional) queden genials si en teniu. Aquí teniu la recepta 🙂

Recepta (20 unitats)

Passos a seguir:

  1. Preescalfem el forn a 170ºC i posem les cistelles de cupcakes dins de les safates.
  2. Matxuquem el plàtan i el reservem, fem el mateix amb la pinya i la reservem amb el seu suc.
  3. Batem 2-3 minuts els ous i el sucre fins obtenir una mescla blanquinosa, afegim l’oli i la vainilla i batem per a que quedi homogeni. Incorporem el coco, la pinya i el plàtan, mesclem bé.
  4. Tamisem sobre la mescla anterior la farina amb el bicarbonat, la canyella i la sal. Barregem només per a que tot s’integri bé.
  5. Omplim les cistelles i enfornem durant 18-20 minuts.
  6. Traiem del forn i traspassem sobre una reixeta per a que es refredin completament.
  7. Preparem la crema de formatge i decorem.

Recipe in English (20 units)

Steps to follow:

  1. Preheat oven to 170ºC and prepare pans with cupcake cases.
  2. Chopped bananas and pineaple with their juice, reserve.
  3. Beat 2-3 minutes eggs and sugar until mixture gets a white color, add oil and vanilla, beat again. Incorporate coconut, pineaple and bananas and mix.
  4. Sift over the mixture the flour, baking soda, salt and cinnamon powder. Don’t overmix.
  5. Fill cupcake cases and bake for 18-20 minutes.
  6. Remove from oven and transfer to a rack, let it to cool.
  7. Preparecream cheese and decorate.

 

Feliç llarg cap de setmana! / Happy weekend!
Cristina.

Publicat dins de Berenar, Postres | Etiquetat com a , , , , , , | 4 comentaris

Mini pastís-mousse de xocolata i maduixa / Chocolate and strawberry mini cake-mousse

Els temps està ben boig, amb la calor que ens ha fet aquests dies em venia molt de gust unes postres lleugeres i fresquetes, però sembla que no la nova temporada d’estiu encara no s’ha instaurat del tot. Tot i així, no perdré l’ocasió de deixar-vos una super recepta que vem gaudir diumenge passat.

Des de que vaig veure la recepta d’uns cakes individuals al blog La Repostería de Miguel que sabia que no trigaria en fer alguna cosa semblant, és una manera prou senzilla de tenir pastissets individuals i molt vistosos.
La meva versió és feta amb mousse de maduixa, sota instruccions de la Mercé, i es que a casa les mousses se’ns resisteixen… però aquesta vegada va quedar quasi perfecte! La textura era molt suau i tenia la consistència justa.
Per al pa de pessic de xocolata, la improvització va jugar un paper important i de manera sorprenent crec que és un dels millors que he tastat, de fet la mare de seguida em va dir si ja havia apuntat la recepta en alguna lloc jejeje. Espero que us agradi.

Recepta (3 unitats)

Passos a seguir per a la mousse:

  1. Preparem una safata de 28x18cm amb mantega i paper vegetal (millor si tenim acetat per a folrar el  motlle, ja que el paper vegetal amb la humitat de la nevera al final resulta difícil de manipular).
  2. Posem a remull les fulles de gelatina en un bol amb aigua ben freda, deixem 10 minuts.
  3. Muntem lleugerament la nata i la reservem a la nevera.
  4. Mesclem bé el sucre amb els iogurts, l’aroma de maduixa i el colorant.
  5. Escorrem les fulles de gelatina, les posem en un bol i les fonem durant 10-15 segons al microones. Incorporem la gelatina fosa a la mescla de iogurt i mesclem bé. Incorporem en dues tandes la nata, amb cura i mesclant amb moviments envolvents.
  6. Omplim el motlle i deixem quallar a la nevera mínim 6 hores (jo el vaig deixar tota la nit).

Passos a seguir per al pa de pessic:

  1. Preescalfem el forn a 170ºC i preparem una safata de 28x18cm aprox.
  2. Batem a velocitat alta el sucre i l’oli en un bol gran, durant 2-3 minuts. Incorporem els ous i la vainilla, batem 2-3 minuts més. Afegim la xocolata, la nata i la mantega fosa, barregem bé. Tamisem la farina amb el bicarbonat, la llevadura, 2 cullerades de cacau i la sal; mesclem.
  3. Omplim la safata amb la massa i fornegem durant 20-25 minuts, més val que quedi tendre com un brownie que no pas seca.
  4. Traiem del forn i deixem refredar sobre una reixeta.

Muntatge del mini pastís-mousse:

  1. Tallem amb un tallador rodó d’uns 8cm 6 peces de pa de pessic i 6 peces de mousse de maduixa.
  2. Posem una base de pa de pessic, damunt una de mousse, una altre de pa de pessic i l’últam de mousse.
  3. Posem en una tassa una cullerada de sucre, 1/4 cullereta d’aigua i colorant en pasta rosa, mesclem fins obtenir el color desitjat i posem al microones durant 30-40 segons per assecar el sucre.
  4. Empolvorem cada pastisset amb el sucre rosa i posem unes fulles de menta fresca per a decorar.

Recipe in English (3 units)

Steps to follow for the mousse:

  1. Prepare a tray with butter and vegetable paper 28x18cm (best if we lining the mold with acetate, as the vegetable paper with moisture from the fridge comes difficult to manipulate).
  2. Soak the gelatine leaves in a bowl with cool water, leave 10 minutes.
  3. Assemble the cream lightly and reserve in refrigerator.
  4. Mix well sugar with yogurt, strawberry aroma and coloring.
  5. Drain the gelatine leaves, put them in a bowl and melt for 10-15 seconds in microwave. We add the melted gelatin to the yogurt mixture and mix well. Incorporate cream in two batches , mixing gently with movements enclosures.
  6. Fill the pan and let solidify in the refrigerator at least 6 hours (I left myself all night).

Steps to follow for the cake:

  1. Preheat oven to 170 º C and prepare a tray 28x18cm approx.
  2. Beat at high speed sugar and oil in a large bowl, for 2-3 minutes. Incorporate the eggs and vanilla, beat 2-3 minutes more. Add the chocolate, cream and melted butter, mix well. Sift the flour with the baking soda, baking powder, 2 tablespoons cocoa and salt mix.
  3. Fill tray with the mixture and bake for 20-25 minutes.
  4. Remove from oven and let cool on a rack.

Assembling mini cake-mousse:

  1. Cut with a round cutter about 8cm 6 pieces of cake and 6 pieces of strawberry mousse.
  2. Put base of sponge cake on top of a mousse, another of cake and last mousse layer.
  3. Put a tablespoon in a cup of sugar, 1/4 teaspoon of rose water and food coloring paste,mix to obtain the desired color and put in microwave for 30-40 seconds to dry sugar.
  4. Sprinkle each cake with pink sugar and put some fresh mint leaves for garnish.

Bon cap de setmana / Have a nice weekend
Cristina

Publicat dins de Postres | Etiquetat com a , , | 3 comentaris

Macarons amb ganache de xocolata / Macarons with chocolate ganache filling

Com ja porto dies anunciant a Facebook, per fi arriben el macarons al blog. El primer intent recordo que va ser l’any passat, no cal esmentar que van ser un desastre, semblaven qualsevol cosa menys un macaron (també haig de dir, que ara que n’he llegit un munt de receptes, em vaig saltar algun que altre pas molt important!); el segon (la setmana passada), ja va ser una altre cosa, vaig aconseguir una textura prou encertada tot i que no era genial ja que al fer la “rodoneta” amb la màniga em quedava el maleït punt i a més, la temperatura d’enfornat no la tenia molt familiaritzada i es van torrar lleugerament, tot i així, estaven boníssims! El ganachee de xocolata va ser tot un èxit. La tercera va la vençuda? Tampoc és això, però el resultat ha estat molt satisfactori, tan visual com al paladar.

El macaron és un dolç francès que apareix per primera vegada a l’Edat Mitja on només s’elaborava amb una cara, no va ser fins a mitjans del segle XX que la pastisseria de la família Ladurée en va crear una nova imatge, la que tot coneixem de dues bases i amb farcit, de moltes varietats de sabors i de colors.

Per a la recepta d’avui la meva guia han estat les instruccions del llibre que la pastisseria Miette de San Francisco va editar l’any passat (ben aviat tindreu més receptes! és una cucada de llibre a més de tenir tot una pinta fabulosa). Com que s’accepten variants, jo he escollit fer macarons en verd pastel; per a entonar amb l’època que tan m’agrada, ara que el camp és ple de flors i a casa ja falta ben poc per a poder gaudir de la olor dels gessamins. Per al farcit repeteixo com en el segon intent amb el ganache de xocolata negra, vist que la mare se’l menjava a culleretes… jajaja

Són de superfície delicada i cruixent i molt tendres a cada mossegada, us recomano paciència però insisteixo, els heu de provar! Com he llegit a molts llocs i tenen tota la raó, el macaron no és una recepta complicada però és fàcil que no surtin bé a la primera, s’ha de trobar el “punt” de fluïdesa de la massa… a mi encara me’n queden uns quants intents fins aconseguir el macaron perfecte! Perdoneu, sembla que avui us he fotut una bona parrafada, aquí us deixo la recepta 😛

Recepta

Passos a seguir:

  1. Preparem dues safates de forn amb paper d’enfornar.
  2. Posem la farina d’ametlles i el sucre glaç al processador d’aliments, a màxima potencia pulveritzem durant 10-20 segons. Tamisem de 3 a 4 vegades i reservem en un bol.
  3. Muntem les clares d’ou junt amb el cremor tàrtar a punt de neu amb l’ajuda d’unes varetes elèctriques (al treure-les ens han de quedar pics a la mescla). Incorporem amb un escuradents el colorant que volem i tornem a batre (és important que el colorant sigui en pasta o de gel, per a mantenir la textura de les clares muntades).
  4. Incorporem 1/3 part de la mescla d’ametlles i sucre, amb una espàtula de silicona i amb molt d’amor, barregem suaument amb moviments envolvents, en altres dues tandes acabem de posar la resta. Barregem simplement fins obtenir una mescla homogènia.
  5. Omplim la màniga pastissera amb una broqueta de punta rodona plana, sobre els papers d’enfornar formarem les bases de macaron. Posem la broqueta tocant la safata i pressionem la màniga fins obtenir una rodona d’un 4cm de diàmetre (si ens queden pics a la galeta, amb molta delicadesa ens mullem la punta del dit índex i acaronem fins que desapareix, truquet de la Cris). Deixem reposar 2 hores per a que es formi la “crosta”, així un cop al forn la calor de la pròpia galeta s’escapa per la part inferior i és quan es forma el “peu” del macaron.
  6. Preescalfem el forn a 160ºC.
  7. Enfornem entre 10 a 12 minuts (vigilem que no es torrin les vores). Traiem i deixem refredar completament a la safata, després amb molta cura posem la meitat cap per avall.
  8. Farcim amb la màniga de ganache de xocolata i tapem amb l’altre base del macaron.
  9. Emmagatzema els macarons a la nevera, dins d’un recipient ben tancat fins a dues setmanes. Servim a temperatura ambient (els traiem 10 minuts abans de consumir).

Recipe in English

Steps to follow:

  1. Prepare two baking trays with baking paper.
  2. Put the almond flour and icing sugar in food processor, a maximum power smashe for 10-20 seconds. Sifted 3 to 4 times in a bowl and reserve.
  3. Assemble together the egg whites with cream of tartar until stiff with the help of electric rods (to remove the bullets have to be in the mix). Incorporate coloring and beat (it is important that the coloring is in paste or gel to keep the texture of light mounted).
  4. Add 1/3 of the mixture of almonds and sugar, with a silicone spatula and with love, mix with gently move enclosures in two other runs just to the rest. Mix just until blended.
  5. Filled the pastry with a skewer sleeve of plain round tip on the baking paper form the macaron base. Put the skewer touching the tray and push the sleeve to get round a 4cm diameter (if we see peaks in the cookie, we conscientiously tip with care and index finger until it disappears, Cris trick) . Let stand 2 hours for it forms the”crust”, and once the oven heat to escape from the cookie itself and the bottom is when it forms the “foot” of macaron.
  6. Preheat oven to 150 º C.
  7. Bake 10 to 12 minutes (careful not toasted edges). Remove and let cool completely on the tray, then carefully put half down.
  8. Filled with chocolate ganache and cover with the other macaron base.
  9. Store macarons in the refrigerator, in a tightly closed container up to two weeks. Serve at room temperature (take away the 10 minutes before eating).

Feliç diumenge! / Happy Sunday!
Cristina

Publicat dins de Berenar, Postres | Etiquetat com a , , , | 2 comentaris