Els meus llibres de cuina / My cookbooks

La meva biblioteca culinaria va in crescendo de mica en mica, i es que cada llibre és un tresor, adquirit amb moltíssima ilusió i amb un gran desig de aprendre a preparar tot el que hi té a dins! Cadascun té el seu que especial, tant per les fotografies, receptes o el propi contingut personal de cada autor; així que en aquest apartat trobareu part de la meva cuina i de la meva inspiració, amb un petit comentari del que més destaco de cadascun d’ells.

Tots tenim els nostres essencials a la prestatgeria, quin és el teu? Entre tots anirem ampliant la biblioteca!

Receptaris generals

Cuinar per ser feliç” de Carme Ruscalleda, aquí trobaràs receptes típiques de la cuina catalana amb aportacions innovadores que modernitzen uns simples canelons.
Las escapadas de Jamie” de Jamie Oliver, si vols conèixer plats típics d’altres països amb el toc divertit i d’estar per casa que aporta en Jamie, no te’l pots perdre, a més a més, l’edició i les fotografies són una delícia.
Secrets of Scandinavian Cooking… Scandilicious” de Signe Johansen, traiem-nos del cap que el danesos només mengen mandonguilles i pastes de té, la idea és ensenyar-nos la fusió de la tradició i la modernitat de la manera de cuinar del país amb productes frescos i molt variats típics de la regió.
My father’s daughter” de Gwyneth Paltrow, des de la primera pàgina que em va captivar, aprendre ha agafar consciència que menjar sa no només vol dir menjar verdura bullida, trobar l’equilibri amb l’ús de la mantega i gaudir al màxim de cada àpat amb la família i els amics. Donant èmfasi a un estil de vida adaptat a una dieta macrobiòtica, vegetariana i vegana.

Receptaris dolços

“Postres deliciosos para satisfacer cualquier capricho”, més de 300 receptes on pots trobar com fer unes galetes de mantega fins a una crema cremada.
1 masa, 100 tartas” de Christine France, partint de una mateixa recepta base aconseguirem 100 pastissos diferents, un per a cada ocasió i al gust de tots; a més a més ve acompanyada d’una pàgina molt útil d’equivalències.
Con las manos en la masa… 100 galletas” de Linda Doeser, amb l’estil de la publicació anterior, a partir dels ingredients bàsics i la incorporació de nous obtindrem infinitat de varietats de galetes. Aquest va ser un dels primers llibres que em vaig comprar quan vaig començar el blog, així que acudeixo sovint a ell.
Chocolate” de Julie Andrieu, sense dubte és la bíblia del xocolata a casa nostre, cap recepta ens ha decebut; una presentació molt dolça on trobaràs totes les receptes que et pots imaginar i més només de xocolata.
Gourmandises” de Donna Hay, la cuina d’aquesta noia simplement em té enamorada, fins ara totes les receptes han sigut excel·lents; gràcies a ella he après a fer brioix i uns frangipanes al·lucinants.
Frutta. Sempliciesnziali” de Donna Hay, receptes de postres, pastissos i pastes en general elaborades amb fruita com a ingredient característic. Un llibre preciós que sempre em recordarà el meu viatge a Roma.
Cake Pops” de Bakerella, receptes i idees d’aquesta nova forma de transformar motlles de pa de pessic, un llibre original, divertit i amb molts coneixements de materials i ingredients poc usuals al nostre país.
The Primrose Bakery Book“, receptes del famós local londinenc, ple de cupcakes, layer cakes, biscuits… Amb unes fotografies moníssimes i un estil que sense dubte és el meu preferit (el meu negoci ideal… el món d’aquest llibre!), l’últim de la llista, l’última adquisició i l’imprescindible per a totes les que creguin que un món de color de rosa i buttercream és molt millor.

Receptaris salats

Pan hecho en casa y con el sabor de siempre” de Xavier Barriga, qui ha dit que el pa no queda bé a casa? qui ha dit que només les panificadores fan pa a casa? Aquí trobareu tots els secrets per aconseguir un pa fet a casa, seguint el seu procés d’elaboració i com la massa pren vida pròpia; un art complicat però dallò més interessant.

Altres

Plate to Pixel” de Hélène Dujardin, imprescindible per aquells qui comencen un blog de cuina i són amateurs en el camp de la fotografia, trobareu les claus bàsiques, tècniques i consells per a cada tipus de plat a fotografiar; Hélène: fotògrafa i bloguera, no desaprofiteu l’ocasió.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s