Pa de pessic de Fruites Tropicals / Tropical Fruits Cake

tropical fruits cake cover

Després d’uns mesos d’absència al blog, torno amb una recepta que espero que ho compensi… Al començar un nou any, ha sigut un dels tants propòsits que m’he apuntat a la llista, reprendre de nou l’hàbit i compartir-ho amb vosaltres! Avui m’haureu de perdonar, les fotografies no fan justícia al deliciós pastís, falta de pràctica!

Ha estat una època de canvis i ha sigut difícil dedicar temps al blog, molts ja sabeu que vaig marxar a Londres a fer un programa de práctiques amb Little Venice Cake Company (on m’ho vaig passar genial i vaig aprendre moltíssimes coses!) i al tornar, una altre aventura es va obrir camí. La obsessió, si si…. obsessió! Per els pastissos decorats ha sigut tan gran que amb una amiga vam decidir donar-nos a conèixer amb els nostres dissenys a Lace&Cakes Company, van ser uns mesos intensos ja que el nostre objectiu era tenir un petit stand a BCN&CAKE, una experiència molt enriquidora i de la que estic molt contenta. Per si en teniu curiositat, us convido a visitar la nostra pàgina web o seguir-nos a Facebook.

Intentar resumir en un breu paràgraf sis mesos em resulta impossible, així que millor us deixo amb una recepta extreta del llibre de Oliver Peyton, Peyton and Byrne. És un pa de pessic molt adient per al cafè o el té, se’n poden fer diferents variants ja que al mercat hi han diferents fruites tropicals a triar, mango, pinya, plàtan… en el meu cas he utilitzat papaya. El plàtan matxucat aporta una molla humida molt agradable al paladar.

Recepta

ingredients tropical fruit catala

Passos a seguir:

  1. Preescalfem el forn a 180ºC i cobrim amb paper d’enfornar un motlle allargat per a uns 900gr.
  2. Batem en un bol, els ous i el sucre, fins quedar espès i cremós (blanquejar) i reservem.
  3. Mesurem la farina en un altre bol. Enretirem 2 cullerades en un altre recipient on afegirem la mantega a temperatura ambient, batrem fins que quedi cremós i lluent. Matxuquem el plàtan i l’afegim junt amb la mel. Batem amb la meitat de la mescla d’ou, després amb cura aboquem la farina restant i mesclem (no gaire!). Afegim la resta d’ou i  mesclem fins quedar cremós, però no em de batre amb excés.
  4. Aboquem l’ametlla molta, el coco i les fruites, remenem fins quedar integrat. Omplim el motlle i allisem bé la mescla cobrint tots els forats.
  5. Enfornem 15 minuts, afagem un ganivet i fem un tall al centre del pastís (per tal de deixar-lo créixer millor). Continuem 35 minuts més o fins que al inserir un escuradents, aquest surti net. Traiem del forn i el deixem uns 15 minuts dins el motlle, després desemmotllem i el deixem refredar del tot sobre una reixeta.

tropical fruits cake 1

Recipe in English

ingredients tropical fruit angles

 

Steps to follow:

  1. Preheat the oven to 180ºC. Butter a 900gr loaf tin and line the bottom with baking paper.
  2. Whisk in a bowl the eggs and the sugar together for 3 minutes until thick and creamy, then set aside.
  3. Measure the flour into a bowl. Spoon 2 tablespoons of the flour into a separate mixing bowl, then add the butter and beat until smooth. Mash and add the banana, followed by the golden syrup. Beat in half of the egg mixture, then gently fold in the rest of the flour and mix until just combined. Add the remaining egg and mix until smooth, but do not over-mix.
  4. Stir in the ground almons, coconut the candied fruit, then spoon the mixture into the tin and smooth the top.
  5. Bake for 15 minutes, take a sharp knife and make a slit through the center of the cake (to allow room for the cake to rise). Continue to bake for another 35 minutes, until a skewer inserted into the centre comes out clean. Remove from the oven and let it cool in the tin for 10 minutes, before turning out onto a wire rack to cool completely.

Espero que us agradi / I hope you like it!
Cristina

Anuncis

Quant a flavorstoheaven

Flavors to Heaven neix amb la inquietud d'una jove per aprendre els secrets que amaga la cuina, una enamorada dels dolços i de fer feliç a les persones que estima cuinant i preparant menjars deliciosos.
Aquesta entrada s'ha publicat en Berenar, Esmorzar i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Pa de pessic de Fruites Tropicals / Tropical Fruits Cake

  1. realmente delicioso, petons.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s