Pastís de formatge light amb nabius / Light Blueberry Cheesecake slices

Si us pensàveu que havia desaparegut anàveu ben equivocats! Els qui em seguiu a Facebook sabreu el perquè d’aquest petit lapsus sense receptes ni notícies, per als que no, ara us en faig un breu resum. La meva vida a sofert un canvi, un canvi fantàstic, emocionant i una mica lluny de casa meva, ara mateix us escrit des d’una típica caseta anglesa situada a Londres. Això mateix, per uns mesos aquesta serà la meva residència i la meva nova aventura; he tingut moltíssima sort d’entrar a formar part d’un programa de pràctiques a Little Venice Cake Company, es tracta d’un estudi reconegut arreu del món en tot el tema de pastissos decorats amb fondant, xocolata i flors. Ja us aniré ensenyant de mica en mica la feina que fem allà, és simplement impressionant!

Tot i tenint la oportunitat de seguir fornejant pastissos a la nova feina (unes receptes genials!!!! no dubteu que alguna vindrà cap aquí jeje), el fet de no cuinar pastissos i dolços a casa m’estava costant bastant… més que res, que no em podia menjar tota sola un pastís! Però en aquest sentit també he tingut sort, tinc unes companyes de casa maquíssimes i la relació millora cada dia que passa, així que ara ja tinc nous conillets d’indies! Així que avui m’he decidit a cuinar alguna cosa bona per a totes. A una d’elles li impressiona molt tot el que està relacionat amb la rebosteria i ha sigut divertit poder ensenyar-li a fer la recepta d’avui, una versió light de pastís de formatge amb nabius. Sempre havia volgut provar de cuinar amb aquesta fruita però com sabeu, al nostre país és difícil de trobar o si més no, una mica cara; però aquí els supermercats i els mercats n’estan plens.

He intentat fer una versió amb una quantitat de greix no tan elevada, ja que el formatge i la nata aporten bastants calories, així com el sucre alt en carbohidrats. Per tant he adequat les dosis de sucre a les del edulcorant i he triat formatges baixos en greix, òbviament el greix ajuda a que la mescla sigui més flonja i amb una textura més cremosa, però si treballem bé els nostres ingredients podem obtenir un resultat igual de saborós. I sorprenenment (cert, ho havia de dir!) el resultat ha estat fabulós, amb un tall no n’hem tingut suficient! Així que no us faig esperar més, aquí teniu la recepta.

Recepta

Passos a seguir:

  1. Preescalfem el forn a 180ºC i cobrim amb paper d’enfornar un motlle quadrat de 20x20cm.
  2. Mesclem les molles de galeta amb la mantega i la 1/4 tassa d’edulcorant, quan estigui tot ben barrejat, cobrim la base del motlle amb la barreja. Ens ajudarem d’una cullera per repartir bé la mescla. L’enfornem 5 minuts, traiem del forn i reservem.
  3. Batem la crema de formatge amb les varetes elèctriques, afegim l’edulcorant en dues vegades. Afegim els ous, un a un, batent bé cada vegada. Incorporem la crema agra i la vainilla, barregem homogèniament.
  4. Aboquem la mescla anterior sobre la base de galeta enfornada prèviament. Disposem els nabius per sobre de la manera que més ens agradi, per últim, repartim la melmelada de nabius i amb la cullerada fem petits moviments simulant ones.
  5. Enfornem 30-35 minuts, traiem del forn i deixem refredar sobre una reixeta 30 minuts més. Cobrim amb paper d’alumini el pastís (amb el motlle inclòs) i el deixarem a la nevera un mínim de 2 hores. El mantenim en fred fins el moment de consum.

Recipe in English

Steps to follow:

  1. Preheat oven to 180ºC. Lined an eight-inch square pan with baking paper. Set aside.
  2. Combine digestive cookies crumbs,granulated sweetener and butter, mixing well. Firmly press mixture evenly in bottom of prepared pan. Bake 5 minutes. Remove from oven and set aside.
  3. Beat cream cheese at medium speed with an electric mixer until smooth. Gradually add granulated sweetener, beating until blended. Add eggs, one at a time, beating well after each addition. Add sour cream and vanilla, beating just until blended. Pour mixture into prepared pan and put blueberries over the mixture trying to cover the pan.
  4. Bake for 30 to 35 minutes, or until firm. Remove from oven and cool on a wire rack for 30 minutes. Cover and chill 2 hours (included pan). Refrigerate until serve it.

Espero que us agradi / I hope you like it!
Cristina.

Advertisements

Quant a flavorstoheaven

Flavors to Heaven neix amb la inquietud d'una jove per aprendre els secrets que amaga la cuina, una enamorada dels dolços i de fer feliç a les persones que estima cuinant i preparant menjars deliciosos.
Aquesta entrada s'ha publicat en Picnic, Postres i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Pastís de formatge light amb nabius / Light Blueberry Cheesecake slices

  1. assung@terra.es ha dit:

    tiene una pinta fantástica, lastima no poder incarle el diente, esta es una de las muchas cosas que encuentro a faltar, pero me alegro que lo puedas disfrutar en buena compañia, un besazo.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s