Pastís pudding de poma / French apple pie

Sense correr el risc de ser bucólica, avui us escric des de la terrassa, enflairada de les flors dels jasamins que tot just han començat a sortir aquesta setmana, potser avui el sol i la calor dels últims dies no ens acompanya però la pau i la tranquilitat fan que no pugui evitar fer un gran somriure. M’encantaria adelantar que és el que em fa estar en aquest estat dembriaguesa constant, no sigueu impacients, espero venir amb grans noticies en pocs dies!

Per a fer la espera una mica més dolça, porto unes postres o bé un pastís per a l’hora del cafè que és una veritable delícia. La idea de fer el pudding no me la podia treure del cap, ja que dissabte a la tarda vam fer una visita a un nou local al barri del Born de Barcelona, Alsur Deli, on es poden trobar productes delicatessen per emportar; escollir només una cosa era impossible! Així que vam gaudir d’unes mini mousses de iogurt i maduixa i un pudding de poma que estava per llepar-se’n els dits. Com podeu endevinar, vaig estar tota la tornada pensant en aquella recepta, que havia de ser meva… si més no, una de semblant per a començar i ja aniríem investigant 😛

Tot buscant ahir al matí vaig trobar una recepta que tenia una pinta molt similar, el French Apple Pie, així que ràpidament vaig començar a desfilar amb tots els ingredients per la cuina i com de costum, vaig afegir el meu toc personal, galetes matxucades per aconseguir una textura cruixent dins d’un pastís tant flonjo i humit. Realment va quedar espectacular, a casa va agradar moltíssim, així que aquí us deixo la recepta.

Recepta

Passos a seguir:

  1. Preescalfem el forn a 170ºC i engreixem un motlle rodó de 22cm.
  2. Posem un cassó petit a foc mig amb el sucre morè i l’aigua, quan arribi a ebullició deixarem uns minutets tot remenant. Afegim el suc de llimona i apartem del foc.
  3. Aboquem el caramel a la base del motlle i amb cura de no cremar-nos, col·loquem les llesques de poma de formant cercles cap al centre. Reservem.
  4. Batem juntament en un bol gran, el sucre i la mantega fins obtenir una textura blanquinosa i esponjosa, incorporem el formatge i batem una estona més. Afegim l’extracte de vainilla i el ous un a un, batent bé a cada tongada. Tamisem a sobre la farina i el bicarbonat, afegim les galetes matxucades i remenem amb una espàtula fins que quedi homogeni.
  5. Tirem les mescla sobre les pomes de manera que quedi ben repartida.
  6. Enfornem uns 40 minuts i traiem del forn. Esperarem 30 minuts, abans de desemmotllar cap per avall el pastís sobre una safata. Servim temperat.

Recipe in English

Steps to follow:

  1. Preheat oven to 170ºC. Grease a 22cm spring form pan.
  2. Heat 3/4 cup of granulated sugar and 2 tablespoon of water over medium heat, stirring constantly, until golden. Add lemon juice when it starts to bubble and remove from heat.
  3. Pour into bottom of a spring form pan. Arrange apple slices on top of caramel in a circular pattern. Set aside.
  4. Beat together 3/4 cup of granulated sugar and butter until light and fluffy. Add in cream cheese and beat until smooth. Add in the eggs, one by one beating well and scraping down the sides of the bowl as needed.
  5. Combine the flour and baking soda in a small bowl, then add to the batter gradually with some smashed cookies, beating until just moistened.
  6. Spread the batter over the apples and caramel.
  7. Bake for about 40 – 45 minutes. when ready remove from oven and set to cool for another 30 minutes. Serve warm.

 

Feliç setmana /Have a nive week
Cristina.

Anuncis

Quant a flavorstoheaven

Flavors to Heaven neix amb la inquietud d'una jove per aprendre els secrets que amaga la cuina, una enamorada dels dolços i de fer feliç a les persones que estima cuinant i preparant menjars deliciosos.
Aquesta entrada s'ha publicat en Berenar, Postres i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Pastís pudding de poma / French apple pie

  1. asuncion ha dit:

    realmente buenisimo, uno de esos pasteles que no puedes pasar sin repetir. Fue visto y no visto.

  2. Priyanka ha dit:

    This looks beautiful…

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s