Mini pastís-mousse de xocolata i maduixa / Chocolate and strawberry mini cake-mousse

Els temps està ben boig, amb la calor que ens ha fet aquests dies em venia molt de gust unes postres lleugeres i fresquetes, però sembla que no la nova temporada d’estiu encara no s’ha instaurat del tot. Tot i així, no perdré l’ocasió de deixar-vos una super recepta que vem gaudir diumenge passat.

Des de que vaig veure la recepta d’uns cakes individuals al blog La Repostería de Miguel que sabia que no trigaria en fer alguna cosa semblant, és una manera prou senzilla de tenir pastissets individuals i molt vistosos.
La meva versió és feta amb mousse de maduixa, sota instruccions de la Mercé, i es que a casa les mousses se’ns resisteixen… però aquesta vegada va quedar quasi perfecte! La textura era molt suau i tenia la consistència justa.
Per al pa de pessic de xocolata, la improvització va jugar un paper important i de manera sorprenent crec que és un dels millors que he tastat, de fet la mare de seguida em va dir si ja havia apuntat la recepta en alguna lloc jejeje. Espero que us agradi.

Recepta (3 unitats)

Passos a seguir per a la mousse:

  1. Preparem una safata de 28x18cm amb mantega i paper vegetal (millor si tenim acetat per a folrar el  motlle, ja que el paper vegetal amb la humitat de la nevera al final resulta difícil de manipular).
  2. Posem a remull les fulles de gelatina en un bol amb aigua ben freda, deixem 10 minuts.
  3. Muntem lleugerament la nata i la reservem a la nevera.
  4. Mesclem bé el sucre amb els iogurts, l’aroma de maduixa i el colorant.
  5. Escorrem les fulles de gelatina, les posem en un bol i les fonem durant 10-15 segons al microones. Incorporem la gelatina fosa a la mescla de iogurt i mesclem bé. Incorporem en dues tandes la nata, amb cura i mesclant amb moviments envolvents.
  6. Omplim el motlle i deixem quallar a la nevera mínim 6 hores (jo el vaig deixar tota la nit).

Passos a seguir per al pa de pessic:

  1. Preescalfem el forn a 170ºC i preparem una safata de 28x18cm aprox.
  2. Batem a velocitat alta el sucre i l’oli en un bol gran, durant 2-3 minuts. Incorporem els ous i la vainilla, batem 2-3 minuts més. Afegim la xocolata, la nata i la mantega fosa, barregem bé. Tamisem la farina amb el bicarbonat, la llevadura, 2 cullerades de cacau i la sal; mesclem.
  3. Omplim la safata amb la massa i fornegem durant 20-25 minuts, més val que quedi tendre com un brownie que no pas seca.
  4. Traiem del forn i deixem refredar sobre una reixeta.

Muntatge del mini pastís-mousse:

  1. Tallem amb un tallador rodó d’uns 8cm 6 peces de pa de pessic i 6 peces de mousse de maduixa.
  2. Posem una base de pa de pessic, damunt una de mousse, una altre de pa de pessic i l’últam de mousse.
  3. Posem en una tassa una cullerada de sucre, 1/4 cullereta d’aigua i colorant en pasta rosa, mesclem fins obtenir el color desitjat i posem al microones durant 30-40 segons per assecar el sucre.
  4. Empolvorem cada pastisset amb el sucre rosa i posem unes fulles de menta fresca per a decorar.

Recipe in English (3 units)

Steps to follow for the mousse:

  1. Prepare a tray with butter and vegetable paper 28x18cm (best if we lining the mold with acetate, as the vegetable paper with moisture from the fridge comes difficult to manipulate).
  2. Soak the gelatine leaves in a bowl with cool water, leave 10 minutes.
  3. Assemble the cream lightly and reserve in refrigerator.
  4. Mix well sugar with yogurt, strawberry aroma and coloring.
  5. Drain the gelatine leaves, put them in a bowl and melt for 10-15 seconds in microwave. We add the melted gelatin to the yogurt mixture and mix well. Incorporate cream in two batches , mixing gently with movements enclosures.
  6. Fill the pan and let solidify in the refrigerator at least 6 hours (I left myself all night).

Steps to follow for the cake:

  1. Preheat oven to 170 º C and prepare a tray 28x18cm approx.
  2. Beat at high speed sugar and oil in a large bowl, for 2-3 minutes. Incorporate the eggs and vanilla, beat 2-3 minutes more. Add the chocolate, cream and melted butter, mix well. Sift the flour with the baking soda, baking powder, 2 tablespoons cocoa and salt mix.
  3. Fill tray with the mixture and bake for 20-25 minutes.
  4. Remove from oven and let cool on a rack.

Assembling mini cake-mousse:

  1. Cut with a round cutter about 8cm 6 pieces of cake and 6 pieces of strawberry mousse.
  2. Put base of sponge cake on top of a mousse, another of cake and last mousse layer.
  3. Put a tablespoon in a cup of sugar, 1/4 teaspoon of rose water and food coloring paste,mix to obtain the desired color and put in microwave for 30-40 seconds to dry sugar.
  4. Sprinkle each cake with pink sugar and put some fresh mint leaves for garnish.

Bon cap de setmana / Have a nice weekend
Cristina

Advertisements

Quant a flavorstoheaven

Flavors to Heaven neix amb la inquietud d'una jove per aprendre els secrets que amaga la cuina, una enamorada dels dolços i de fer feliç a les persones que estima cuinant i preparant menjars deliciosos.
Aquesta entrada s'ha publicat en Postres i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Mini pastís-mousse de xocolata i maduixa / Chocolate and strawberry mini cake-mousse

  1. T’han quedat uns pastissets preciosos! m’encanta l’efecte del sucre rosa sobre la mousse 😉

    Enhorabona i bon profit!

  2. Virginia ha dit:

    Que delicia! Y además, precioso

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s