Macarons amb ganache de xocolata / Macarons with chocolate ganache filling

Com ja porto dies anunciant a Facebook, per fi arriben el macarons al blog. El primer intent recordo que va ser l’any passat, no cal esmentar que van ser un desastre, semblaven qualsevol cosa menys un macaron (també haig de dir, que ara que n’he llegit un munt de receptes, em vaig saltar algun que altre pas molt important!); el segon (la setmana passada), ja va ser una altre cosa, vaig aconseguir una textura prou encertada tot i que no era genial ja que al fer la “rodoneta” amb la màniga em quedava el maleït punt i a més, la temperatura d’enfornat no la tenia molt familiaritzada i es van torrar lleugerament, tot i així, estaven boníssims! El ganachee de xocolata va ser tot un èxit. La tercera va la vençuda? Tampoc és això, però el resultat ha estat molt satisfactori, tan visual com al paladar.

El macaron és un dolç francès que apareix per primera vegada a l’Edat Mitja on només s’elaborava amb una cara, no va ser fins a mitjans del segle XX que la pastisseria de la família Ladurée en va crear una nova imatge, la que tot coneixem de dues bases i amb farcit, de moltes varietats de sabors i de colors.

Per a la recepta d’avui la meva guia han estat les instruccions del llibre que la pastisseria Miette de San Francisco va editar l’any passat (ben aviat tindreu més receptes! és una cucada de llibre a més de tenir tot una pinta fabulosa). Com que s’accepten variants, jo he escollit fer macarons en verd pastel; per a entonar amb l’època que tan m’agrada, ara que el camp és ple de flors i a casa ja falta ben poc per a poder gaudir de la olor dels gessamins. Per al farcit repeteixo com en el segon intent amb el ganache de xocolata negra, vist que la mare se’l menjava a culleretes… jajaja

Són de superfície delicada i cruixent i molt tendres a cada mossegada, us recomano paciència però insisteixo, els heu de provar! Com he llegit a molts llocs i tenen tota la raó, el macaron no és una recepta complicada però és fàcil que no surtin bé a la primera, s’ha de trobar el “punt” de fluïdesa de la massa… a mi encara me’n queden uns quants intents fins aconseguir el macaron perfecte! Perdoneu, sembla que avui us he fotut una bona parrafada, aquí us deixo la recepta 😛

Recepta

Passos a seguir:

  1. Preparem dues safates de forn amb paper d’enfornar.
  2. Posem la farina d’ametlles i el sucre glaç al processador d’aliments, a màxima potencia pulveritzem durant 10-20 segons. Tamisem de 3 a 4 vegades i reservem en un bol.
  3. Muntem les clares d’ou junt amb el cremor tàrtar a punt de neu amb l’ajuda d’unes varetes elèctriques (al treure-les ens han de quedar pics a la mescla). Incorporem amb un escuradents el colorant que volem i tornem a batre (és important que el colorant sigui en pasta o de gel, per a mantenir la textura de les clares muntades).
  4. Incorporem 1/3 part de la mescla d’ametlles i sucre, amb una espàtula de silicona i amb molt d’amor, barregem suaument amb moviments envolvents, en altres dues tandes acabem de posar la resta. Barregem simplement fins obtenir una mescla homogènia.
  5. Omplim la màniga pastissera amb una broqueta de punta rodona plana, sobre els papers d’enfornar formarem les bases de macaron. Posem la broqueta tocant la safata i pressionem la màniga fins obtenir una rodona d’un 4cm de diàmetre (si ens queden pics a la galeta, amb molta delicadesa ens mullem la punta del dit índex i acaronem fins que desapareix, truquet de la Cris). Deixem reposar 2 hores per a que es formi la “crosta”, així un cop al forn la calor de la pròpia galeta s’escapa per la part inferior i és quan es forma el “peu” del macaron.
  6. Preescalfem el forn a 160ºC.
  7. Enfornem entre 10 a 12 minuts (vigilem que no es torrin les vores). Traiem i deixem refredar completament a la safata, després amb molta cura posem la meitat cap per avall.
  8. Farcim amb la màniga de ganache de xocolata i tapem amb l’altre base del macaron.
  9. Emmagatzema els macarons a la nevera, dins d’un recipient ben tancat fins a dues setmanes. Servim a temperatura ambient (els traiem 10 minuts abans de consumir).

Recipe in English

Steps to follow:

  1. Prepare two baking trays with baking paper.
  2. Put the almond flour and icing sugar in food processor, a maximum power smashe for 10-20 seconds. Sifted 3 to 4 times in a bowl and reserve.
  3. Assemble together the egg whites with cream of tartar until stiff with the help of electric rods (to remove the bullets have to be in the mix). Incorporate coloring and beat (it is important that the coloring is in paste or gel to keep the texture of light mounted).
  4. Add 1/3 of the mixture of almonds and sugar, with a silicone spatula and with love, mix with gently move enclosures in two other runs just to the rest. Mix just until blended.
  5. Filled the pastry with a skewer sleeve of plain round tip on the baking paper form the macaron base. Put the skewer touching the tray and push the sleeve to get round a 4cm diameter (if we see peaks in the cookie, we conscientiously tip with care and index finger until it disappears, Cris trick) . Let stand 2 hours for it forms the”crust”, and once the oven heat to escape from the cookie itself and the bottom is when it forms the “foot” of macaron.
  6. Preheat oven to 150 º C.
  7. Bake 10 to 12 minutes (careful not toasted edges). Remove and let cool completely on the tray, then carefully put half down.
  8. Filled with chocolate ganache and cover with the other macaron base.
  9. Store macarons in the refrigerator, in a tightly closed container up to two weeks. Serve at room temperature (take away the 10 minutes before eating).

Feliç diumenge! / Happy Sunday!
Cristina

Anuncis

Quant a flavorstoheaven

Flavors to Heaven neix amb la inquietud d'una jove per aprendre els secrets que amaga la cuina, una enamorada dels dolços i de fer feliç a les persones que estima cuinant i preparant menjars deliciosos.
Aquesta entrada s'ha publicat en Berenar, Postres i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Macarons amb ganache de xocolata / Macarons with chocolate ganache filling

  1. asuncion ha dit:

    aquesta vegada has trobat el punt, han quedat genial d’aspecte i de gust.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s