Tartaletes de poma amb gingebre, llimona i nous / Apple tartlets with ginger, lemon and nuts

Com l’any passat, aquest any Sant Jordi m’ha obsequiat amb llibres de cuina (més ben dit, m’he autoregalat dos llibres jajaja), ja tenia les dents llargues de veure receptes a internet i blogs fent publicitat del primer llibre de Béatrice Peltre: La Tartine Gourmande, el mateix nom del seu blog. Simplement fantàstic, amb receptes coloristes, fresques i sobretot molt sanes, ja que principalment fa ús de productes orgànics i sense gluten. Així que per avui la recepta triada ha estat una de les receptes més populars d’aquesta francesa ubicada actualment a Boston.

Al tractar-se de receptes sense gluten, s’utilitzen una gran varietat de farines. A casa no és una cosa que ens hagi preocupat mai i per tant, només comptem amb farina normal així que he intentat adaptar els ingredients al rebost de la nostra cuina; sé que començar a canviar ingredients no és una opció que s’ha d’adoptar sempre, perquè evidenment el resultat no és el mateix. Encara que la meva versió, ha estat acertada i han agradat moltíssim.

La combinació de la galeta feta amb oli d’oliva i llimona, el preparat de nous i sucre morè i la poma pintada amb la llimona, la mel i l’oli d’oliva és simplement exquisit. També aprofito per a participar en el concurs “Con T de Terecetario” del primer aniversari del blog Terecitario, on ens demanaven que la recepta tingues la lletra T, bé al títol o a la fotografia. Us animo a preparar-la, és ràpid de preparar i amb un resultat que no us decepcionarà.

Recepta

Galeta de llimona i oli d’oliva:

Passos a seguir:

  1. Mesclem les farines, la sal, el sucre i la ratlladura de llimona dins el processador d’aliments.
  2. Incorporem l’oli i l’ou, mesclem fins quedar tot homogeni i anem afegint una a una les cullerades d’aigua, fins formar una bola.
  3. Estirem sobre paper d’enfornar i donem les formes amb el talla galetes, reservem a la nevera uns 30 minuts.

Tartaletes de poma:

Passos a seguir:

  1. Preescalfem el forn a 200ºC i preparem una safata amb paper d’enfornar.
  2. Piquem les nous i el sucre morè en un processador d’aliments, deixant-ho ben fi, afegim el gingebre i mesclem. Reservem.
  3. Traiem el cor a les pomes i les tallem a quarts, les tallem a llesques fines i ruixem amb suc de llimona per evitar que s’oxidin. Reservem.
  4. Col·loquem les bases de galeta que teniem a la nevera sobre la safata, amb una forquilla li fem petits forats per a que una vegada ficades al forn no s’inflin. Posem una o dos culleradetes del preparat de les nous i sucre sobre la base, deixant 1 cm fins a la vora sense cobrir. Cobrim amb les llesques de poma, ruixem lleugerament amb suc de llimona, vernissos amb mel i després amb oli d’oliva.
  5. Enfornem durant 20-25 minuts fins daurar-se les vores de la tartaleta, traiem del forn i deixem refredar sobre una reixeta.
  6. Servim a temperatura ambient, soles o amb un rajolí de crema de llet.

Recipe in English

Lemon-flavored olive oil crust:

Passos a seguir:

  1. Mix flour, salt, sugar and lemon zest in food processor.
  2. Incorporate oil and egg, mix until it gets homogeneous and then add a water tablespoon, one by one until form a ball.
  3. Pull on baking paper and formed tartlets with the cookie cutter, reserve in the refrigerator about 30 minutes.

Apple tartlets:

Steps to follow:

  1. Preheat oven to 200 ° C and prepare a tray with baking paper.
  2. Chop finely nuts and brown sugar in a food processor, add ground ginger and mix. Reserve.
  3. Cored apples and cut into quarters, cut them in fine slices and drizzle with lemon juice to prevent rust. Reserve.
  4. Place the biscuit base on the tray,  make holes with a fork. Put one or two teaspoons of nuts and sugar mixture over the base, leaving 1 cm to the edge uncovered. Cover with apple slices,drizzle lightly with lemon juice, then varnish with honey and olive oil.
  5. Bake for 20-25 minutes until  the edges of the tart gets brown, remove from oven and let cool on a rack.
  6. Serve at room temperature, simply or with cream.

Espero que us agradi i que gaudiu d’aquest cap de setmana llarg 🙂 / I hope you like it, have a nice weekend 🙂

Anuncis

Quant a flavorstoheaven

Flavors to Heaven neix amb la inquietud d'una jove per aprendre els secrets que amaga la cuina, una enamorada dels dolços i de fer feliç a les persones que estima cuinant i preparant menjars deliciosos.
Aquesta entrada s'ha publicat en Postres i etiquetada amb , , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

7 respostes a Tartaletes de poma amb gingebre, llimona i nous / Apple tartlets with ginger, lemon and nuts

  1. Anna ha dit:

    El gingebre és una espècia que m’agrada molt en molts plats el toc que hi dona, però mai ho he probat en una tarta de poma i això que també és un postre que m’encanta! Queda anotat!
    Aquest llibre el vaig demanar la setmana passada a Amazon, tinc moltes ganes que m’arribi 🙂
    Petons!!

    • flavorstoheaven ha dit:

      La combinació d’ingredients és fantastica, perque no predomina cap en especial.
      Ja veuras com t’encanta el llibre, jo també el vaig comprar a Amazon i en res ja el tenia a casa! un petonet

  2. Tere ha dit:

    Hola guapa, muchas gracias por participar, bueno menuda pinta tienen estas tartaletas, que lástima que no las puedo comer con un té, ahora mismo, que si la pillara!!!!!!!! mucha suerte y mil besos.

  3. CLARA ha dit:

    Guardame una tienen una pinta estupenda besitos…….

  4. asuncion ha dit:

    Les he tastat i puc assegurar que la combinació es perfecta. estan mol bones…. amb una no tens prou. Besitos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s