Pastís d’aniversari, FELICITATS ANAÏS / Birthday cake

Els dies passen i sense adonar-me’n ja fa dues setmanes que no m’agafava una estona per a poder posar al dia el meu estimat blog. Es van amuntegant les receptes, les fotografies… i es que pocs són els moments en que puc estar tranquila davant l’ordinador últimament; i per a que enganya-vos, m’ha fet una mica de mandra en el moment de pillar el sofà arribada la nit!

Però avui és una ocasió especial i no és una entrada que es pugui deixar per a més endavant.  Dimecres va ser l’aniversari d’una noieta super especial; l’Anaïs. Feia setmanes que no ens veiem i quan es va començar a preparar el sopar de cada any no vaig dubtar ni un segon, volia fer-li un regal diferent i sobretot molt dolç.

Per a l’ocasió he preparat un pastís de quatre capes de pa de pessic de vainilla, amb la recepta del Sponge Cake de Primrose Bakery on el pastís agafa una bona consistència però sense resultar sec ni pessat. Entre capa i capa, per a fer un pastís molt amorós hi he intercalat melmelada i crema de mantega. Per a l’acaba, una sencilla cobertura de crema de formatge i algunes decoracions fetes amb pasta de goma (o fondant), a més de les banderetes tan xules que vaig dissenyar especialment per a ella. I es que si no us en heu adonat, a la noia li agrada el verd! Aquí us deixo un recepta fàcil i que amb una mica de paciència/pràctica/destresa us farà quedar com les reines de la festa, ha tingut un èxit tremend. (Llàstima que no vaig trobar un bon moment i una bona llum per a fer unes fotografies més maques, però crec que ja us en podeu fer una idea :P)

Recepta (per a 12 porcions)

Passos a seguir per al pa de pessic:

  1. Preescalfem el forn a 180ºC, engreixem i enfarinem 4 motlles de 18cm.
  2. Batem bé la mantega amb el sucre, afegim la llet, la vainilla i els ous i mesclem fins veure com apareixen “bombolletes”.
  3. Tamisem sobre de la mescla anterior les farines i la llevadura, mesclem amb una vareta només per a que quedi tot homogeni.
  4. Omplim els motllos i enfornem entre 15-20 minuts.
  5. Traiem del forn i deixen refredar uns 10 minuts dins del motllo, desemmotllem i deixem refredar completament sobre una reixeta (millor deixar-los fets de bon matí o el dia anterior).
  6. Nivellem els quatre pans de pessic.

Passos a seguir per al muntatge:

  1. Preparem la crema de mantega i formatge; batem la mantega fins que sigui brillant i li afegim el sucre llustre, quan ja s’hagi muntat incorporem el formatge i batem breument. Posem 2/3 parts en una màniga.
  2. Unim la base de cartró i la primera capa de pa de pessic amb una mica de mantega, cobrim el pastís amb la melmelada de préssec i amb la màniga pastissera cobrim també amb la crema de mantega. Posem la segona base de pa de pessic i repetim el procés, el mateix per a la tercera. Per a la última capa col·locarem el pa de pessic amb la seva base de cara amunt (així ens assegurem que serà ben llis).
  3. Cobrim tot el pastís amb una capa fina de crema de mantega, passats uns 5 minuts, acabem de cobrir amb més quantitat fins que ja no és vegin les capes de pa de pessic. (Una base giratòria i una espàtula us ajudaran a deixar un pastís perfecte, amb l’acabat que més us agradi.)
  4. Decorem al gust i ja el teniu apunt, si deixeu que reposi unes hores (un parell és suficient) abans de menjar, el talls sortiran perfectes ja que la crema ha agafat consistència i no “tacarà” el pa de pessic al passar el ganivet.

Recipe in English (for 12 portions)

Steps to follow for the sponge:

  1. Preheat oven to 180 º C, greased and floured 4×18 cm cake tins.
  2. Beat butter and sugar well, add milk, eggs and vanilla and mix until you see “bubbles”.
  3. Sift over the mixture the dry ingredients and beat a little bit until it’s homogeneous.
  4. Fill thetins and bake between 15-20 minutes.
  5. Remove from oven and let cool about 10 minutes into the tins, then turn out onto wire rack and let cool completely. (it’s better do them in the morning or the day before).
  6. Level four sponge cakes.

Steps to follow for assembly:

  1. Prepare the buttercream; beat the butter until it is bright and add the powdered sugar, as has already been mounted and incorporate the cheese, beat briefly. Put 2/3 on a sleeve.
  2. Uniting the cardboard base and the top layer of cake with a little butter, cover the cake with peach jam and with sleeve cover also with butter cream. We put the second layer and repeat the process, the same for the third. For the last layer we put the cake with its base facing you (so we make sure they will be level).
  3. Cover the entire cake with a thin layer of buttercream, after about 5 minutes, just to cover much more until no longer see the layers of cake. (A swivel base and a spatula will make you a perfect cake, with the finish that you like.)
  4. Decorate, everybody in their way and have it ready, if you let it sit a few hours (two is enough) before eating, the cuts will come out perfect because the cream has taken consistent and not “stain” the sponge to pass the knife.

Desitjo que us agradi i que hagueu gaudit tant com jo a l’hora de imaginar-me’l, preparar-lo i menjar-lo! / I hope you like and enjoy as I do meanwhile I was thinking about it, baking and eating it!

Anuncis

Quant a flavorstoheaven

Flavors to Heaven neix amb la inquietud d'una jove per aprendre els secrets que amaga la cuina, una enamorada dels dolços i de fer feliç a les persones que estima cuinant i preparant menjars deliciosos.
Aquesta entrada s'ha publicat en Aniversari, Postres i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Pastís d’aniversari, FELICITATS ANAÏS / Birthday cake

  1. fresa&pimienta ha dit:

    Un layer cake espectacular, te ha quedado realmente precioso y que rico debía estar….. monísima la banderola 😉 ummmmm un besito

  2. asuncion ha dit:

    muy bonito, seguro que estaba buenisimo.

  3. mesilda ha dit:

    Que bonito y original!!..Las mariposas me encantan.
    Besets.

  4. Mònica - Coses de Llàbiro ha dit:

    Quin súper regal!
    T’ha quedat perfecte i m’encanta la mantega, miro de no abusar però la crema de mantega m’agrada molt. Ja tinc ganes de menjar la mona, tota de mantega! ja,ja,ja
    Petons.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s