Galette de pera / Pear galette

Cada vegada es fa més difícil triar la recepta del diumenge, no per falta d’idees, ni de ingredients, ni de ganes… tot el contrari, com a més informació emmagatzemo a la meva llibreta i més estris em compro, més em costa escollir! El que si que tenia clar, era que les postres havien de portar com a ingredient principal la pera; ja que aquesta setmana, sembla que la mare casi bé va omplir la cistella només amb elles i se’ls hi ha de fer ús abans de que es facin malbé.

La mare ja estava somiant amb aquelles tartaletes de frangipane que ja havia preparat i havien quedat tan bones, però com que l’entrada al blog es diumenge ràpidament la vaig fer baixar dels núvols i es que no puc repetir de recepta! Encara que la filosofia i la recepta de avui no s’han allunyat gaire d’aquella idea.

Es tracta d’una galette, aromàtica i molt dolça, cruixent gràcies a la galeta i molt tendre per dins. La recepta l’he extret de Inspiring the everyday, tot i que la massa que jo he preparat no es lliure en gluten i enlloc de servir amb pistatxos i gerds (que no en tenia), he servit les porcions amb un rajolí de crema de llet. El contrast de colors i de sabors àcids no és el mateix, però d’aquesta manera he obtingut unes postres més suaus i econòmiques. Espero que us agradi, aquí us deixo la recepta.

Recepta

Passos a seguir, massa:

  1. Combinem la farina, la sal i el sucre (manualment o en un processador d’aliments).
  2. Afegim la mantega freda a daus, mesclem amb els dits fins obtenir una textura semblant a la sorra.
  3. Batem l’aigua i els ous (millor tenir-ho fet abans de començar) i incorporem mentre el processador és en funcionament. Fins que es formi una bola.
  4. Aboquem la massa sobre paper film, emboliquem i deixem 30 minuts a la nevera.

Passos a seguir, farcit:

  1. Pelem, tallem a quarts i traiem el cor a les peres. Les farem a llesques fines i deixarem sobre una plata.
  2. Combinem els sucre i la maicena, empolvorem sobre les peres i reservem.

Passos a seguir, muntatge i enfornat:

  1. Preescalfem el forn a 180ºC i preparem una safata de forn.
  2. Traiem la massa de la nevera i sobre paper d’enfornar l’estirem amb el corró formant una gran rodona.
  3. Posem tot el preparat de pera al centre de la massa i l’empolvorem amb la meitat del sucre i la canyella. Cobrim les vores amb la massa, deixant una forma “rústica”.
  4. Pintem amb l’ou batut i empolvorem amb la resta de sucre i canyella.
  5. Enfornem entre 20-25 minuts, fins que la galeta sigui daurada.
  6. Traiem del forn i deixem refredar.

Recipe in English

Steps to follow, the dough:

  1. Combine in a food processor flour, sea salt and sugar.
  2. Add in chilled, butter cubes and process until a coarse meal forms.
  3. Beat the water and eggs together. (This step should be done before you start.)
  4. While the machine is running pour in egg mixture.
  5. Process until a ball of dough forms.
  6. Dump out onto a hard surface and form a ball, wrap in plastic and chill in the fridge for 30 minutes.

Steps to follow, the filling:

  1. Core and slice pears.
  2. Combine the granular sugar and cornstarch and toss with pears. Set aside.

Steps to follow, assembling and baking:

  1. Preheat oven to 180ºC.
  2. Roll out dough piece on a millet floured parchment paper into a rustic circle shape.
  3. Place the pears in the center and gather up edges; place on a parchment lined baking sheet.
  4. Combine the remaining sugar with cinnamon.
  5. Brush the dough with beaten egg and sprinkle with cinnamon sugar.
  6. Bake for 20-25 minutes or until galettes are lightly golden.
  7. Take away from oven and let it to cool before serving.

Feliç diumenge / Happy Sunday
Cristina.

Anuncis

Quant a flavorstoheaven

Flavors to Heaven neix amb la inquietud d'una jove per aprendre els secrets que amaga la cuina, una enamorada dels dolços i de fer feliç a les persones que estima cuinant i preparant menjars deliciosos.
Aquesta entrada s'ha publicat en Postres i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

11 respostes a Galette de pera / Pear galette

  1. michael ha dit:

    Beautiful Cristina. Makes me wish summer was here!

  2. irmina ha dit:

    Muy jugosa de ve, y aromática.
    Un beso.

  3. flavorstoheaven ha dit:

    muy rica ideal para acompañar el cafe o para media tarde (o ambas cosas…).

  4. que preciosidad de galette! me parece super rústica……me llevo tu receta 😉 un besito guapa

  5. Les trobo molt maques però mai n’he preparat. T’ha quedat molt maca, molt ben plegada.
    A mi també em passa, tinc moltíssimes receptes pendents i després em costa molt decidir-me, el frangipane n’és una.;)
    Petons.

  6. Quina bona pinta, men menjava un troç ara, i per esmorçar, berenar, a totes hores! 🙂 La massa es com masa brisa? Mol bona pinta!
    Petons!

    • flavorstoheaven ha dit:

      La preparació de la massa és semblant a la brisa, però la textura és mes flonja i una mica enganxosa, d’aquesta manera un cop fornejada queda cruixent però no gaire dura (crec que no m’explico gaire bé…). Bé, estava bonissima jejeje 🙂

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s