Tarta de xocolata negra / Dark chocolate tart

Encara que el blog no hagi seguit el ritme habitual en les actualitzacions aquestes dues últimes setmanes, no us penseu que la Cristina ha estat allunyada de la cuina. Res més lluny de la realitat! Com ja vaig explicar a l’entrada anterior, actualment formo part de l’equip de Be Delight i pràcticament em passo el dia ficada a la cuina, sembla mentida com de ràpid passen el dies… l’ambient és fantàstic, la gent és molt agraïda i a més tinc una cap que ha dipositat una confiança en mi que encara fa més motivant i divertides les tardes que passo allà. A partir d’ara ja no em serà necessari ni passar pel Sephora a comprar la crema de xocolata, perquè tota jo desprenc olor de xocolata i vainilla quan arribo a casa jajaja.

La recepta de avui no deixa de ser uns dels múltiples dolços que a partir d’ara també trobareu al local, jo que sóc incansable i perfeccionista així que aquest diumenge els he prepara’t a casa aquesta tarta de xocolata. Amb la massa brisa que ja he prepara’t altres vegades de Jamie Oliver i el farcit extret de la meva biblia actual, el Primrose Bakery Book.

Recepta

Passos a seguir per a la massa brisa:

  1. Posem en un bol la farina tamisada,el sucre i la mantega; amb la punta del dits anirem mesclant fins obtenir una barreja semblant a la textura de la sorra. Afegim l’ou i la llet, barregem per a formar una bola; tapem el recipient amb paper film i reservem a la nevera uns 30 minuts.
  2. Engreixem el motlle (28 cm diàmetre) amb oli.
  3. Preparem una superfície enfarinada, traiem la massa de la nevera i l’estirem amb un corró, donant la forma del motlle que triem per al pastís, aproximadament d’un gruix de 0,5 cm. Enrotllem la massa al corró per a col·locar-la al motlle, un cop folrat i fem uns forats amb una forquilla, enfarinem lleugerament la superfície i tapem amb paper film. Reservem a la nevera 30 minuts més.
  4. Preescalfem el forn a 180º C, posem cigrons/arròs sobre la massa per a que no s’infli un cop al forn, enfornem 10 minuts i enretirem el pes, tornem a posar dins el forn 20 minuts. Traiem i deixem refredar completament.

Passos a seguir per al farcit de xocolata:

  1. Posem la nata líquida, el sucre i el pessic de sal a la Thermomix/MyCook a 110ºC i velocitat 2 durant 2 minuts per a que arribi al punt d’ebullició.
  2. Afegim sense temperatura els daus de mantega i la xocolata esmocolada, mesclem 2-3 minuts a velocitat 3 fins que estigui tot ben fos, deixem refredar lleugerament i incorporem la llet, mesclem fins obtenir una mescla brillant i cremosa, uns 2 minuts.
  3. Aboquem el farcit dins la base de massa brisa i deixarem a la nevera (obtenint textura de trufa, si la deixeu fora de la nevera ràpidament agafa una textura cremosa però rígida molt apta!) mínim de 1 a 2 hores.
  4. Traiem i empolvorem amb cacau en pols.

Recipe in English

Steps to follow for the sweet pastry:

  1. Put in a bowl sifted flour, sugar and butter, with the tip of your fingers will get a mixing until mixtureresembles the texture of the sand. Add egg and milk, mix to form a ball; tapem the bowl with plastic wrapand reserve in refrigerator about 30 minutes.
  2. Grease a 28cm fluted flan tin with a removable base.
  3. Prepare a floured surface, remove the dough from the refrigerator and pull with a rolling pin, giving the shape of the mold we chose for the cake, a thickness of approximately 0.5 cm. Roll the dough to roll toput it into the mold, and once we lined holes with a fork, lightly floured surface and cover with clingfilm. Reserve in refrigerator 30 minutes.
  4. Preheat oven to 180 ° C, put beans/rice on the dough so it does not swell when the oven, and bake 10 minutes enretirem weight, we put in the oven 20 minutes. Remove and let cool completely.

Steps to follow for the filling:

  1. Combine the cream, sugar and salt in a large, heavy-based saucepan and bring to a boil. Remove from the heat.
  2. Add the butter and chocolate. Stir until they are both completely melted and then allow the mixture to cool slightly. Add the milk ans stir until the mixture is smooth and shiny.
  3. Pour the mixture into the pastry shell. Allow it to cool and set at room temperature (or in the fridge if you want a truffle texture) for 1-2 hour.
  4. Dust with cocoa powder through a sieve.

Feliç diumenge / Happy Sunday!
Cristina

Advertisements

Quant a flavorstoheaven

Flavors to Heaven neix amb la inquietud d'una jove per aprendre els secrets que amaga la cuina, una enamorada dels dolços i de fer feliç a les persones que estima cuinant i preparant menjars deliciosos.
Aquesta entrada s'ha publicat en Postres i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Tarta de xocolata negra / Dark chocolate tart

  1. roser ha dit:

    Aquesta tarta té una pinta tant bona!!! Que no em faria res menjar-me’n ara mateix un bon tros! Quina delicia! Petons

  2. asuncion ha dit:

    seguro que quien la prueve repite. Tendrá mucho exito!!!.

  3. prairiesummers ha dit:

    Hmmmm, that looks so delicous and ganache is my downfall haha. Thank you for sharing, Jen

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s