Dònuts amb glassejat de xocolata i ametlles / Chocolate glazed and almonds donuts

Contra l’insomni no hi res millor que preparar un bon esmorzar de diumenge, i es que avui a les 6 ja donava voltes i voltes al llit. Abans de res he agafat el mòbil per donar un cop d’ull al Twitter (sé que és una mica raro fer això abans de llevar-se i més a aquelles hores! la costum…) i em trobo amb la desagradable notícia de que la llegendària Whitney Houston ens va deixar al migdia de dissabte en horari americà, tenim la sort que el llegat que ha deixat és espectacular i la seva veu sempre ens acompanyarà.

Però no ens posem melancòlics, perquè avui us porto una recepta deliciosa, fàcil i que agradarà a tothom. Mentre prenia el cafè de bon matí, no deixava de rumiar que podia preparar i casi per art de magia estava preparant un motlles casolans per a coure els dònuts, ja que de la infinitat de motlles que m’he comprat aquest és el que no tinc. Però a la xarxa s’hi troba de tot i per tant ha sigut bufar i fer ampolles, aquí trobareu la manera de aconseguir uns motlles ben econòmics. La recepta també l’he extret del blog de la Izy, on ja he trobat un munt de coses molt interessants, encara que jo he fet la meva versió amb el glasejat de xocolata i les ametlles laminades.

Com que he sigut matinadora us dono la oportunitat de que encara sigueu a temps de sorprendre als de casa, així que aquí la teniu i espero que us agradi.

Recepta

Passos a seguir:

  1. Preescalfem el forn a 180ºC i preparem un motlle de dònuts o els motlles DIY.
  2. Tamisem en un bol la farina amb el llevat en pols, el bicarbonat de sodi, la sal i el llevat sec. Reservem.
  3. Mesclem la mantega amb el sucre fins obtenir una textura cremosa. Afegim l’ou, la vainilla i el iogurt, mesclem bé. Incorporem 1/3 de la barreja de farina amb la meitat de la llet, batem bé, i anem repetint el procés fins acabar la farina i la llet.
  4. Omplim els motlles amb la mescla i deixem reposar uns 5 minuts, de mentre podem recollir tot el que em utilitzat.
  5. Posem dins el forn, un nivell per sobre de la meitat i deixem enfornar durant 15 minuts aproximadament. Per saber si estan fets punxeu amb un escuradents, si surt net i ja són daurats, ja són apunt.
  6. Traiem del forn i passats 5 minuts desemmotllem i deixem refredar en una reixeta.
  7. Fonem la xocolata amb 1-2 culleretes d’aigua al microones i preparem un bol amb ametlles laminades. Amb cura submergim els dònuts un a un al bol de xocolata, donem la volta i deixem sobre la reixeta, cobrim amb les ametlles laminades i deixem refredar.

Recipe in English

Steps to follow:

  1. Preheat your oven to 350 degrees F and grease a mini donut pan (or learn how to make your own here).
  2. Stir together the flour, yeast, baking powder, salt and baking soda in a small bowl, set aside. 
  3. Cream together the butter and sugar, in a medium bowl. Then beat in the egg, vanilla and yogurt. Stir in 1/3 of the flour mixture, then mix in half the milk. Repeat this until you’ve added all of the flour mixture and the milk. 
  4. Pipe the mixture into the prepared donut pan and leave to rest for 5 minutes while you put everything away.
  5. Bake the donuts for 15 minutes until puffy and golden brown. 
  6. Remove the donuts from the pan after 5 minutes, and put them on a cooling rack.
  7. Melt the chocolate with 1-2 tablespoons of water in the microwave and prepare a bowl with rolled almonds. Carefully dip the donuts in a bowl of chocolate, we turn and leave on the rack, cover with rolled almonds and let cool.
Que tingueu un bon diumenge. / Have a nice Sunday.
Cristina 
Advertisements

Quant a flavorstoheaven

Flavors to Heaven neix amb la inquietud d'una jove per aprendre els secrets que amaga la cuina, una enamorada dels dolços i de fer feliç a les persones que estima cuinant i preparant menjars deliciosos.
Aquesta entrada s'ha publicat en Esmorzar i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 respostes a Dònuts amb glassejat de xocolata i ametlles / Chocolate glazed and almonds donuts

  1. fresa&pimienta ha dit:

    Te han quedado unos donuts de revista!!! madre mia que pinta!!! las fotografías te han quedado perfectas! Quién pillara uno de esos donuts!!!!un besito

  2. Rosilet ha dit:

    Pues está muy bien desayunar con esta maravilla, Cristina. Penita sí, lo de Whitney Houston!
    Un beso grande!

  3. artschocolates ha dit:

    Preciosos, les atmelles li donen un toc 🙂 m’ha agradat molt el motlle DIY, mai se m’hages ocorregut. Doncs m’apunto la teva recepta, perque sempre he tingut curiositat de fer donuts 🙂
    Un peto!
    Adriana

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s