Galetes de tres xocolates i bastonets pretzel / Three chocolates and pretzel sticks cookies

En contra de voler ser pesada, avui toca una altre tanda de galetes. De fet, s’ha creat com una obsessió incansable i irrefrenable per aconseguir les galetes perfectes, daurades però sense quedar torrades, cruixents però alhora tendres per dins, dolces però sense ser embafadores… La base de la galeta és la mateixa que les de granola i considero que per mi, compleix tots els requisits que busco en una galeta, ja que inconscientment sempre somio en  aconseguir la sensació de quan era petita i m’atipava a Chips Ahoy; amb aquesta recepta he viatjat en el temps.

El que fa tant especials aquestes galetes és el contrast del dolç de la xocolata i el salat que aporten el bastonets pretzel, a més a més de fer-les encara més cruixents. I direu, amb les gotes de xocolata dins la massa no en tenies suficient, que encara has posat més xocolata a la galeta? Doncs la resposta és fàcil i es que mai hi ha suficient xocolata i menys quan el principal motiu de fornejar-les, era de fer un petit obsequi a una personeta que m’estimo molt i que de ben petita i fins al dia d’avui la xocolata és la seva debilitat. Per això també he posat especial atenció en les diferents maneres en les que podeu regalar les galetes que prepareu, tan amb capses desmuntables i bosses de cel·lofana.

Per a combatre el fred que ens acompanya aquest dies, us convido a passar una estona amb l’escalforeta del forn i que proveu de preparar aquestes galetes, no us deixaran indiferents.

Recepta

Passos a seguir:

  1. Posem dins el bol del processador d’aliments la mantega i els dos sucres, mesclem fins obtenir una mescla homogènia. Afegim l’ou i la vainilla i batem bé.
  2. Tamisem la farina amb el bicarbonat de sodi i la sal gradualment sobre de la mescla, anem barrejant a poc a poc fins que se’ns acabi.
  3. Incorporem les gotes de xocolata i  remenem amb una cullera de fusta fins que quedi tot integrat.
  4. Cobrim amb paper film i deixem reposar a la nevera mínim una hora (encara que a la recepta original no ho diu, crec que és més fàcil de treballar) o d’un dia per a l’altre, recordant-nos de treure-la 15 minuts abans per treure-li el fred.
  5. Preescalfem el forn a 180ºC i preparem la safata amb paper d’enfornar.
  6. Formem boles amb l’ajuda d’una cullereta, les disposem separades a la safata i posem al forn, passats un parell de minuts les xafem amb la part convexa d’una cullera, li enganxem els trossos de pretzel i al centre col·loquem la unça de xocolata, pressionem lleugerament. Estaran al forn uns 10 minuts, fins que estiguin daurades.
  7. Traiem del forn i ens esperem un parell de minuts, traspassem sobre una reixeta i deixem refredar.

Recipe in English

Steps to follow:

  1. Cream butter and sugars together in the processor food bowl. Add the egg and vanilla extract and beat well.
  2. Sift  gradually over the mix the flour, bicarbonate of soda and salt, mix well after each addition.
  3. Stir in the chocolate drops using a spoon, until all is well combined.
  4. Cover with clingfilm and refrigerate for one hour or better all night.
  5. Preheat the oven to 180ºC and line the baking tray with baking paper.
  6. Roll into a ball with a teaspoon the dough and place the balls, spaced out, on the baking tray. Bake for 10 minutes but in the second minute you should press the cookie with a spoon, sprinkle with pretzel sticks and put in the center of the cookie the chocolate ounce and press lightly.
  7. Get away form the oven and let it to cool on a rack.

 

Que tingueu una bona setmana. / Have a nice week.
Cristina

Anuncis

Quant a flavorstoheaven

Flavors to Heaven neix amb la inquietud d'una jove per aprendre els secrets que amaga la cuina, una enamorada dels dolços i de fer feliç a les persones que estima cuinant i preparant menjars deliciosos.
Aquesta entrada s'ha publicat en Berenar, Esmorzar i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s