Crema de llimona / Lemon curd

La crema de llimona segur que la coneixeu millor amb el seu nom original, Lemon curd, és una conserva de quallada de llimona a base d’ous batuts, sucre, suc de llimona i ratlladura de llimona. És una recepta tradicional de la rebosteria anglesa i s’acostuma a consumir com alternativa de la melmelada, acompanyant les torrades de l’esmorzar, com a farcit de muffins i pastissos, per a potenciar unes simples postres de iogurt, etc. Com moltes altres receptes, hi ha variants i cadascú té la seva manera de preparar-la, amb els ous sencers, només els rovells amb i/o mantega, molts també li posen maicena o farina… Jo sóc amateur en aquest camp així que no he volgut fer gaires experiments i he seguit una recepta orientada per a Thermomix que tan bé ens explica la Eva.

Era una cosa que des de fa temps em teniu encuriosida, ja que a la xarxa i als llibres no falten receptes de pastissos de lemon curd i merenga, i ara que ja tinc l’ingredient estrella espero no trigar gaire a preparar-lo! Per al contrari del que em pensava, la preparació  d’aquesta conserva amb la mantega (o això és el que jo em suposo) fa que la crema sigui molt suau, molt dolça i gens amarga. És molt fàcil de de elaborar i mai està de més de tenir-ne un pot a la nevera, ja que pot conservar-se ben bé 1 mes des de la seva preparació.

Recepta

Passos a seguir:

  1. Posem el sucre a dins la gerra de la MyCook/Thermomix i pulveritzem durant 5 segons, afegim la ratlladura i piquem durant 20 segons a màxima potència.
  2. Incorporem els ous, el suc de llimona i la mantega, barregem uns segons a velocitat 2-3 i programem 20 minuts a 80ºC velocitat 4. Si passat aquest temps no ha agafat la consistència desitjada deixeu-lo una estona més, jo la vaig tenir 30 minuts.
  3. Omplim el pots i deixem refredar. Tapem i conservem a la nevera fins al seu ús.

Recipe in English

Steps to follow:

  1. Put the sugar in jar of food processor and pulverize obtaining icing sugar, add lemon zest and do the same for about 20 seconds.
  2. Add eggs, lemon juice and butter, mix for few seconds and program for 20 minutes, 80ºC on speed 4. If you don’t get the consistence you desire, let it to cook a few minutes more.
  3. Fill pots and let it to cool. Cover and refrigerate until eat it.

Desitjo que us agradi. / I hope you like it.
Cristina

Advertisements

Quant a flavorstoheaven

Flavors to Heaven neix amb la inquietud d'una jove per aprendre els secrets que amaga la cuina, una enamorada dels dolços i de fer feliç a les persones que estima cuinant i preparant menjars deliciosos.
Aquesta entrada s'ha publicat en Esmorzar, Postres i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Crema de llimona / Lemon curd

  1. Virginia ha dit:

    Me gusta la idea de untar el lemon curd en una tostada. ¡tengo que probarlo!

  2. Durant un temps em va donar per voler-ne fer, ara ja se m’ha pasat. Em quedo, de moment, sense tastar-la casolana.
    Petons i bon cap de setmana.

  3. Ummmm que rico el lemon curd, me encanta usarlo en rellenos de tartas, es que tiene un contraste ácido-dulce que para mi es fantástico! que lindos te hanq uedado los botecitos! un beso

  4. clemenvilla ha dit:

    Es un peligro, yo lo tomaría a cucharadas!!! Qué fotos y qué presentación tan bonita.
    Un besito

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s