Pastís de plàtan i xocolata amb top de canyella / Banana and chocolate cake with cinnamon top

Fa un parell de setmanes voltant pels carrerons de Granollers, no vaig poder-me estar d’entrar a una botigueta molt mona, plena de productes de Green Gate, Cath Kidston, Silikomart i moltíssimes marques més que avegades són difícils de trobar; si teniu ocasió i baixar fins a Barcelona us resulta complicat no podeu deixar passar l’oportunitat de fer una visita a Inhala. Allà vaig adquirir un motlles de Green Gate molt macos, perfectes per a regalar amb qualsevol recepta que tingueu per a casa; per practicar una mica avui m’he decidit a estrenar-los amb una recepta molt dolça.

Un pastís de plàtan, gotes de xocolata i nous picades amb un acabat de rodanxes de plàtan i sucre de canyella, té una textura molt amorosa, una mica humida i un top ben cruixent. La recepta m’ha agradat especialment perquè no duia mantega, només 3 cullerades d’oli vegetal una mica de llet, ja que al utilitzar el puré de plàtan ja actua com a substituent de la consistència que li aporta la mantega pomada a un pastís. No m’enrotllaré gaire més, per tant, aquí us deixo la recepta.

Recepta

Passos a seguir:

  1. Preescalfem el forna a 180ºC i preparem un parell de motlles de 14×7 o un de 20x10cm.
  2. Posem el puré de plàtan i el sucre en un bol i mesclem bé, si teniu processador d’aliments (KA, amassadora) deixeu-lo a velocitat 2 durant un parell de minuts. Afegim la farina tamisada amb el bicarbonat de sodi, els ous, l’oli i la llet, mesclem lentament uns 30 segons.
  3. Incorporem les nous i la xocolata, amb una espàtula de silicona o una cullera de fusta, mesclem fins que quedi repartit per la massa.
  4. Tallem un plàtan a rodanxes i preparem en una tassa la mescla de canyella i sucre morè.
  5. Omplim els motlles amb el preparat i repartim les rodanxes de plàtan per la superfície, empolvorem amb la mescla de canyella i posem al forn.
  6. Coem durant 40-45 minuts o fins que al punxar amb un escuradents aquest surt net, traiem del forn i deixem refredar sobre una reixeta.

Recipe in English

A banana cake,chocolate chips and choppet nuts with fresh slices of banana and cinnamon sugar, has a texture very loving, a little wet and a very crisp top. I liked this recipe especially because it hadn’t butter, just 3 tablespoons of vegetable oil and some milk, as used in the mashed banana acts as a substitute because of the consistency that gives the cream butter to a  pie. I won’t to be heavy, so here I leave you the recipe.

Steps to follow:

  1. Preheat the oven to 180ºC and prepare two tins about 14x7cm.
  2. Cream the banana puree and sugar for 2 minutes. Sift the flour and bicarbonate, add the eggs, oil and milk. Mix slowly for 30 seconds.
  3. Add nuts and chocolate and mix.
  4. Slice the banana and prepare in a little bowl a mixture of cinnamon and brown sugar.
  5. Fill tins with the mixture and put on the top the banana slices and sprinkle with cinnamon sugar.
  6. Bake in the oven for about 40-45 minutes. Removed from the oven and let it to cool on a rack.

Espero que us agradi i que tingueu una bona setmana. / I hopue you like and have a nice week.
Cristina

Advertisements

Quant a flavorstoheaven

Flavors to Heaven neix amb la inquietud d'una jove per aprendre els secrets que amaga la cuina, una enamorada dels dolços i de fer feliç a les persones que estima cuinant i preparant menjars deliciosos.
Aquesta entrada s'ha publicat en Berenar, Esmorzar i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

8 respostes a Pastís de plàtan i xocolata amb top de canyella / Banana and chocolate cake with cinnamon top

  1. mesildamesilda ha dit:

    El bizcocho esta de lujo,los ingredientes me encantan…..los moldes chulisimos,como bien dices son perfectos para regalar.
    Besets.

  2. Núria ha dit:

    Quin goig que fa aquest cake, Cristina ! Té pinta d’ estar boníssim, i tan ben presentat…. Gràcies per tot. Núria.

  3. Mmmmm, això sí que deu fer olor a cel!
    No sóc gaire amiga del plàtan (massa hidrats per mi) però la xocolata em té guanyada 😉

    Bon profit!

  4. Els motlles són maquíssims però es que el pastís ha d’estar de mort!
    Petons.

  5. macbetcris ha dit:

    Hola!!
    La veritat és que sí, fa molt bona pinta, i crec que aquest pastís és un d’aquells que un cop comences no pots parar!!!
    Una abraçada.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s