Rolls de canyella / Cinnamon bun rolls

Com ja diu la dita… l’home és capaç d’entrebancar-se dues vegades amb la mateixa pedra, i es que avui ja he prepara’t els rolls dues vegades! I cada vegada alguna cosa se m’escapava de les mans; avui ha quedat clar que sóc tossuda i que quan dic que diumenge esmorzarem rolls de canyella, és que esmorzarem rolls de canyella, però per la meva sorpresa… m’he près el petit desastre amb moltíssima tranquil·litat.

Us explico, he començat amb la preparació de la massa, la pujada del llevat i tot anava perfecte, havien pujat i crescut i potser massa i tot, ja que la safata que havia utilitzat s’ha quedat “petita” i al enfornar he seguit les indicacions de la recepta, a simple vista semblaven ben cuits, dauradets i amb una oloreta molt bona. Més lluny de la realitat, la massa era crua i l’empastifada que muntat ha sigut important, però bé, he recuperat els trossos que estaven bé i els he reservat per a fer un budin per les postres de diumenge, he netejat el desastre, he agafat la bicicleta i ràpid cap al super ha reposar les coses que havia utilitzat. I volta a començar.

El procediment ha sigut el mateix que la primera vegada però el repòs l’he fet directament a la safata del forn, i menys mal, perquè la segona vegada encara han crescut més! Però com que han quedat bons ja tinc l’excusa perfecta per repetir i perfeccionar la recepta, tot i que trigaré potser uns dies per no acabar enrotllada jo també jajaja. Aquí us la deixo (també original de The Primrose Bakery Book):

Recepta

Passos a seguir:

  1. Posem l’aigua en un bol junt amb el llevat esmicolat i una cullerada de sucre, barregem i reservem.
  2. Mesclem la farina, la sal i les 3 cullerades de sucre restant en un bol gran. Afegim la mantega i barregem bé. Afegim la llet i la mescla de llevat  i remenem fins homogeneïtzar la massa i quedant una mica enganxosa, podeu fer-ho a mà o en un robot a velocitat 2.
  3. Preparem una superfície enfarinada i aboquem la massa a sobre, treballarem amb les mans uns 5 minuts fins obtenir una massa llisa i elàstica; la massa ha de recuperar la forma si la pressionem amb els dits.  Deixem reposar 10 minuts.
  4. Estirem la massa amb un corró formant un rectangle prou gran (63x38cm aprox.). Untem la mantega per tota la superfície deixant 2 cm a la part inferior sense cobrir (així un com enrotllada quedarà ben unida). En un bol barregem les espècies i el sucre morè i empolvorem per sobre de la mantega.
  5. Comencem a enrotllar des de dalt, per segellar el rotllo amb els dits mullem amb aigua. Tallem el rotllo cada 5cm i posem cap per amunt en una safata prèviament coberta amb paper d’enfornar. Deixem dins els forn (25ºC) mínim 1 hora per a que creixin els rolls.
  6. Preescalfem el forn a 180ºC.
  7. Enfornem 18-20 minuts fins que estiguin daurats. Traiem del forn i els envernissem amb la glassa de melmelada quan encara són calents.
  8. Podem servir-los una mica calents o deixar-los refredar en un reixeta.

Recipe in English

Bake this cinnamon rolls has become my day challenge! In fact, I prepared twice the recipe because the first one was a completely mess! They grow up perfectly, in the oven they seemed golden but nothing further than reality… the dough was raw. Second time my eyes has been in alert, everything gone okay 🙂

Steps to follow:

  1. Measure the water into a jug, then stir in the yeast and 1 tablespoon of sugar and set aside.
  2. Mix together the flour, salt and the remaining 3 tablespoons sugar in a large bowl. Add the butter and mix well. Add the milk and the yeast mixture and stir to form a sticky dough. You can do it with hands or a food processor with speed 2.
  3. Turn the dough out onto a large, well-floured surface and knead for about 5 minutes until smooth and elastic; the dough should spring back when touched. Allow the dough rest for 10 minutes.
  4. Roll the dough out to a rectangle. Spread the butter leaving a 2cm gap along the bottom edge. In a bowl mix together the brown sugar and all the spices and spread over the butter.
  5. Starting from the top, roll out the dough. Brush the bottom edge with a little water to secure the dough. Cut it into 5 cm. Place on a baking tray previously cover with baking paper.
  6. Preheat the oven to 180ºC.
  7. Bake for 18-20 minutes until golden. Remove from the oven and brush the orange jam glaze over the hot rolls.
  8. Serve hot or let it cool on a rack.

Espero que us agradin, bon diumenge!. / I hope you like it, nice Sunday!.
Cristina

Advertisements

Quant a flavorstoheaven

Flavors to Heaven neix amb la inquietud d'una jove per aprendre els secrets que amaga la cuina, una enamorada dels dolços i de fer feliç a les persones que estima cuinant i preparant menjars deliciosos.
Aquesta entrada s'ha publicat en Esmorzar i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

9 respostes a Rolls de canyella / Cinnamon bun rolls

  1. Asuncion ha dit:

    un esmorzar excel·lent, a valgut la pena se tossuda el resultat es de notable.

  2. mesildamesilda ha dit:

    Solo con verlos ya apetecen, estos bollos son deliciosos…….el esfuerzo ha valido la pena.
    Besets.

  3. És una de les receptes que sempre vull fer i no m’acabo d’animar, aniré amb compte amb les “crescudes”. Ben fet, si t’ho havies proposat.
    Petons.

    • flavorstoheaven ha dit:

      si si, crec que es una recepta que la majoria tenim a la llista, pero es que treballar les masses és una mica complicat!
      queden bonisimes aixo per descomptat 😛
      L’examen ja esta fet siiii, divendres ja me’l vaig treure de sobre. Quina memoria que tens Moni jejeje
      un petonet (el bunyols, de vici eh!)

  4. Ja he vist que havies fet l’exàmen!;)

  5. Son brutales los cinnnamon rolls, me encanta el olor que desprenden y su agradable textura, te han quedado de vicio!un beso guapa

  6. Lydia ha dit:

    Al final te han quedado geniales! Me encanta la pinta que tienen!

  7. Virginia ha dit:

    Estoy deseando hacer esta receta, además, se la debo a una amiga que le encanta la canela.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s