Cake de poma i taronja confitada / Apple and candied orange loaf

El Nadal va ser l’excusa perfecta per a obsequiar-me amb un quants llibres de cuina que volia, al no ser editats en castellà ni amb català aquí és difícil de trobar-los i per tant, la botiga Amazon es va convertir en la preferida per aconseguir-los.

Amb tantes receptes nadalenques i menjars festius encara no havia tingut la oportunitat de estrenar-ne cap, així que avui ja tenia en ment de cuinar alguna cosa i ja he anat directa a per el llibre de la pastisseria londinenca Primrose Bakery. Havia de ser una recepta que no portes “gaire” mantega (ja que a casa ara ens em proposat de no consumir més d’una barra cada 2-3 setmanes!), on pogués utilitzar poma (perquè en tenim un munt a la nevera i no vull que es facin malbé), que no hem dugués gaire estona preparar-la (haig d’estudiar… el meu últim examen!) i que a més, fos del gust dels de casa. Ho sé, masses coses a tenir en compte! Però el llibre és fantàstic i hi ha receptes per a totes les ocasions i fins i tot ordenades segons les hores de consumir dolços. L’escollit a sigut un apple and blueberry loaf que jo he modificat una mica, ja que no tenia nabius a casa li he posat tires de taronja confitada que m’ha semblat que li podien anar molt bé.

El drama no ha sigut preparar la recepta, perquè tot anat rodat i la casa s’ha impregnat d’una olor més que deliciosa, sinó batejar el dolç i donar-li un nom adient en català. En anglès sembla que tinguin noms per a tot però aquí sempre em quedo limitada a la coca, pa de pessic i pastís quan intento traduir alguna recepta! Un loaf és el que s’entén per una barra de pa ample, com un pa de motlle almenys de manera visual i en anglès tant serveix per a receptes dolces o salades (però no li diuen bread!) així que desprès de donar-hi moltes voltes s’ha quedat amb el simple nom de cake de poma i taronja confitada; sé que sembla absurd traduir la recepta i posar-li un altre vegada un nom en anglès però amb l’ajuda de la Bea m’ha semblat que era el que millor li quedava.

Recepta

Passos a seguir:

  1. Preescalfem el forn a 190ºC i preparem un motlle allargat, l’untem de mantega i el cobrim de paper per enfornar.
  2. Tamisem la farina i posem amb la sal i la mantega en el bol  del robot i mesclem fins que tingui textura de pa ratllat. Afegim el sucre i els ous i continuem mesclant fins obtenir una massa homogènia.
  3. Traspassem amb un espàtula la massa al motlle i repartim bé. Cobrim amb les llesques de poma i les tires de taronja.
  4. Enfornem durant 1 hora, jo l’he tingut 55 minuts (perquè he olorat com es començava a cremar la base…) i al mig del forn.
  5. Escalfem al microones una mica de melmelada i tant bon punt tenim el cake fora del forn l’envernissem, deixem refredar 10 minuts i el desemmotllem per deixar sobre una reixeta fins que es refredi completament.
NOTA: La pròxima vegada l’enfornada haurà de baixar entre 5 i 10 minuts, ja que la base a quedat una mica cremada i la molla tot i ser molt bona, potser era massa feta. S’ha de tenir en compte que no tots els forns són iguals.

Recipe in English

Christmas was the perfect excuse for me to present a few cookbooks that I wanted, them  aren’t published in Spanish or Catalan and here is hard to find them and therefore, Amazon beaceme the favourite store to get them.

With so many meals and Christmas holidays recipes I had not yet the chance to release any of them, so today we had in mind to cook something and I went directly to the book of London Primrose Bakery pastries. It had to be a recipe that don’t have “much” butter (as I proposed at home now we do not consume more than one bar every 2-3 weeks!), which could use apple (because we have a lot in the fridge I will not spoil it), it did not wear it too long to prepare it (I have to study … my last exam!) and also was the taste of home. I know are too many things to consider! But the book is fantastic and there are recipes for all occasions and even ordered according to the hours of consuming sweets. The chosen was Apple and Blueberry Loaf but I have changed a bit since because I did not have blueberries at home so I put strips of candied orange that I thought it could go very well.

 Steps to follow:

  1. Preheat the oven to 190ºC. Grease a loaf tin and line with baking paper.
  2. Sift the flour, salt and butter into the bowl of a food processor and process until it has the texture of breadcrumbs. Add the sugar and eggs and mix again until smooth.
  3. Spoon the batter into the loaf tin and then scatter with apples slices and the candied orange.
  4. Bake in the centre of the oven for about 1 hour.
  5. Meanwhile, heat the jam in a microwave to soften it. As soon as the loaf is out the oven, brush the warm jam over. Allow to cool slightly in the tin for about 10 minutes before transferring to a wire rack.
Espero que us agradi i que tingueu una bona setmana. / I hope you like and you’ll spend a nice week.
Cristina 
Advertisements

Quant a flavorstoheaven

Flavors to Heaven neix amb la inquietud d'una jove per aprendre els secrets que amaga la cuina, una enamorada dels dolços i de fer feliç a les persones que estima cuinant i preparant menjars deliciosos.
Aquesta entrada s'ha publicat en Berenar, Esmorzar i etiquetada amb , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

16 respostes a Cake de poma i taronja confitada / Apple and candied orange loaf

  1. Lydia ha dit:

    Yo también he aprovechado estas navidades para hacerme con varios libros, pero ese me falta. El cake me gusta mucho, ligero y con manzanas! Imagino que tiene que estar espectacular!

    • flavorstoheaven ha dit:

      En la cocina todos los libros saben a poco jejeje, te lo recomiendo, porque no solo enseñan los típicos cupcakes 🙂
      gracias por la visita, aquí me quedo admirando tambien tu bica blanca mm

  2. Rosilet ha dit:

    Pues sí que cumple todos los requisitos…por aquí también éste podría caer de maravilla. Lo de las naranjas confitadas un acierto sin duda! Éxito en el examen!
    Por cierto, no conocía el pithivier…sí que es igual…sin corona, eso si jejeje…estoy deseando probar hacerlo agregando ciruelas como vi en una googleada de esas…
    Besitos guapa!

    • flavorstoheaven ha dit:

      Si lo preparas que no te pase como a mi, que el horno aveces juega malas pasadas jejeje.
      Desde luego tu versión es espectacular 😉 nunca nos vamos a la cama sin saber nada nuevo, un besazo guapa

  3. Hola Cristina, vengo a contestar a tu pregunta sobre el yogur y me encuentro con esta maravilla…salgo yo ganando !!!

    El sabor del yogur no es como el del griego y la textura es cremosa pero más líquida que la del yogur que utilicé para hacerlo, que fue uno de Hacendado de los de pack de 6 unidades. Normalito normalito y ni light ni nada.

    La próxima vez lo haré con uno griego a ver qué tal queda.

    Bss 🙂

  4. Fa un aspecte molt bo! Estic desitjant tenir aquest llibre.
    Un petó,
    Esther

  5. Asuncion ha dit:

    además de conseguir los requisitos deseados está buenísimo, pero así no se puede hacer bondad..!!!! (ni ganas)

  6. Este cake es divino imagino su sabor y……¿te queda un pedazito? !!!!! las fotografías son fantásticas . Un beso guapa

  7. mesilda ha dit:

    Se ve buenisimo,los bizcochos con manzana quedan tan jugosos ummm…
    Besets.

  8. BlauKitchen ha dit:

    Wow, t’ha quedat de maravella, jo també tinc aquest llibre i estic desijant fer alguna de les seves receptes, a veure si tinc una mica de temps …
    Et felicito per aquest cake de poma i taronja.
    Un petonet

  9. Bailey Ana ha dit:

    This cake looks gorgeous! I’m really loving apples in cake at the moment xx

  10. Ui, ja veig que m’he perdut alguna recepta…
    Doncs has tingut sort perquè la recepta complia tots els requisits. A mi també m’encanta l’olor que queda quan cuines (bé, segons que cuines ;)).
    Sort a l’exàmen, l’últim?
    Petons.

    • flavorstoheaven ha dit:

      Jo amb el tema de les olors sóc una mica maniàtica…. m’agraden però no vull quedar jo amb tota la olor jajaja, aixi que les que tolero més son les dels dolços 😛
      Si tot va bé, si, aquest serà l’últim! Que acabo la carrera en 3 setmanes! merci ^^ un petonet

  11. Virginia ha dit:

    Tiene que estar delicioso!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s