Tortell de reis / Ring-shaped sweet bread

La nit esperada per tots els nens i nenes, després de tanta emoció veient la cavalcada del Reis Mags i l’entrega de la carta amb totes les peticions del regals que demà de bon matí es trobaran sota de l’arbre; no seria el mateix sense un bon tortell. Si més no, és la part més esperada per als grans de casa meva. Sempre ens ha agradat menjar-ne un trosset la vigília 6 gener amb una bona copa de cava, de fet no fa res que l’acabem de fer; així que la resolució del tortell no pot estar més al dia! I per a que quedi constància de la nena que encara tinc dins meu, el meu rei preferit sempre ha sigut el Melcior, tot blanquet i amb cara de tros de pa (perquè amb en Baltasar sempre acabava plorant quan anava a donar la carta als patges jajaja).

És el segon any que el preparem a casa i avui ha sigut la meva estrena en la seva elaboració, tot i ser un dolç que requereix molt de temps no m’ha donat gaire feina i més si tinc en compte que el pas de la massa mare l’he fet per la via ràpida amb l’ajut del truc que ens ensenya la Sandra, encara que la recepta l’he seguit pas a pas del blog de la Mercè.

Com tots sabem, amb paciència sempre en traiem cosa bona; el tortell a quedat pujat, molt amorós i molt maco. No es per tirarme floretes… però desprès de viure la seva llarga preparació el resultat ha sigut espectacular, es queda com a recepta per a anys! Aquí la teniu.

Recepta

Passos a seguir:

  • Massa mare
  1. En un bol desfem el llevat fresc amb els dits i el mesclem amb la llet, deixem reposar 10 minuts i li afegim la farina. Ho barregem per a obtenir una bola compacte (no es necessari que quedi llisa).
  2. Preparem una olla amb aigua a temperatura ambient i li posem la bola de massa, la deixarem dins fins que aquesta suri a l’aigua, a mi m’ha trigat 15-20 minuts.
  • Segona massa
  1. Posem tots els ingredients menys la llet dins el bol del robot d’amassar (també ho podeu fer manualment), comenceu a mesclar i a poc a poc anem afegint la llet fins aconseguir una massa homogènia i elàstica.
  2. Afegim la massa mare a la mescla i la treballem de nou, uns 10 minuts.
  3. Deixem llevar la massa en un bol enfarinat i tapat amb un drap en un lloc temperat, fins que tripliqui el seu volum (jo l’he deixa’t unes 6 hores dins el forn a una temperatura de 22ºC aproximadament).
  4. Passat aquest temps tornarem a treballar la massa un parell de minuts i preparem una safata amb paper d’enfornar. Fem un forat al mig de la massa i donem forma de corona procurant que quedi la massa ben repartida. La col·loquem a la safata i la pintem amb ou batut, per si de cas, unteu i enfarineu un pot i poseu-lo al mig per a que si la massa creix, no es tanqui. Deixem reposar fins que dobli el seu volum, unes 2 hores.
  5. Preescalfem el forn a 180ºC amb calor només abaix i ventilador (això depen de la potència del forn).
  6. Pintem amb ou batut i decorem amb les fruites, l’ametlla i el sucre.
  7. Enfornem 20-25 minuts, traiem del forn i deixem refredar sobre una reixeta.
  8. Un cop fred, el partim per la meitat i el farcim (jo l’hi he posat crema pastissera, feta amb la recepta de la MyCook).

Recipe in English

This recipe is a ring-shaped sweet bread, traditionally eaten in Spain on January 6th, and the night before (I’m writing just before eat the first piece!). It’s delicious, fluffy and for glad to me looks wonderful.

Steps to follow:

  • Sponge
  1. Undo in a bowl the fresh yeast with your fingers and mix with milk, let stand 10 minutes and add the flour. We mix to obtain a compact ball (not necessary to make it smooth).
  2. Prepare a pot with water at room temperature and you put the ball of dough, leave it in until it float on the water, I took me 15-20 minutes.
  • Dought
  1. Put all the ingredients except the milk into the bowl of the robot (you can also manually), start to mix and slowly add milk until we get a homogeneous and elastic dough.
  2. Add sponge to the mixture and worked again, about 10 minutes. Let us take the dough into a floured bowl and covered with a cloth in a warm place until tripled in volume (I’ve let about 6 hours in the oven at a temperature of approximately 22ºC).
  3. After this time back to work the dough a couple of minutes and prepare a tray with baking paper. We make a hole in the middle of the dough and give way to the ring trying to make it too well distributed.
  4. Placed in the tray and paint with beaten egg, just in case, Spread flour and a can and put it in the middle so that if the mass grows, it is closed. Let rest until doubled in volume, about 2 hours.
  5. Preheat oven to 180 ° C with fan and heat just below (this depends on the power of the oven).
  6. Paint with beaten egg and decorate with fruit, almonds and sugar.
  7. Bake 20-25 minutes, remove from oven and let cool on a rack.
  8. Once cold, cut in half and filling (I’ve been there pastry cream, made with MyCook recipe ).
Espero que us agradi, que us hagueu portat tant o més bé que jo durant l’any i avui ben dora a dormir, que ja venen els Reis! / I hope you like this typical Spanish sweet to celebrate the Three Kings visit that night!
Cristina.
Anuncis

Quant a flavorstoheaven

Flavors to Heaven neix amb la inquietud d'una jove per aprendre els secrets que amaga la cuina, una enamorada dels dolços i de fer feliç a les persones que estima cuinant i preparant menjars deliciosos.
Aquesta entrada s'ha publicat en Nadal, Postres i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

11 respostes a Tortell de reis / Ring-shaped sweet bread

  1. Sandeea Cocina ha dit:

    te quedó fantástico! Gracias por la mención, espero que los Reyes se porten muy bien contigo! 🙂

  2. Oh! T’ha quedat molt bonic! Jo també l’he fet per primera vegada i n’estic molt orgullosa, perquè porta feina però el resultat val molt la pena!
    Bona Nit de Reis!!

  3. T’ha quedat perfecte! Jo hores d’ara el tinc descansant, be espero que pujant, peró no sé quan li he posat els Reis als nens no sembraba wue anés a pujar gaire :(.
    M’he posat el despertador d’hora Per. Veure que. Quins nervis!!!!
    Bons Reis bonica!

  4. Asuncion ha dit:

    felicitats, un dels millors tortells de reis que he menjat. I avui repetim ummm.

  5. BeatriZ ha dit:

    Que ricos quedan caseros ¿verdad?. Te quedó perfecto

    Saludos
    BeatriZ

  6. Dewi ha dit:

    Beautiful and delicious recipe. Definitely bookmarking this one. Thank you!

  7. Virginia ha dit:

    Que pinta más apetitosa ¡y relleno de crema!!!! Ummmmm. Espero que los Reyes se hayan portado muy bien.

  8. mesilda ha dit:

    Te ha quedado genial…y seguro que mejor sabra.
    Besets.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s