Crème brûlée de vainilla i canyella i FELIÇ ANY NOU / Vanilla cinnamon crème brûlée and HAPPY NEW YEAR

Per acomiadar l’any avui tenim unes postres suaus i molt aromàtiques, amb sabor de vainilla i canyella de rerefons; una recepta dels meus llibres preferits, Gourmandises de Donna Hay (si sentiu curiositat a la nova secció de llibres de cuina trobareu una mica més d’informació). Perfectes per a una nit com la que avui ens acompanyarà, sense pretensions i complicacions; les podeu tenir preparades des de bon matí i reposades a la nevera i just cremar-les a l’hora de sopar.
Si busqueu una cosa diferent, també podeu consultar el Pastís  de mousse de xixona i crema cremada que vaig preparar l’any passat.

No m’estendré gaire més, ja que torna a ser un dia dels de no parar; preparar el sopar, deixar la casa apunt, mudar-se i preparar-se per a menjar els 12 grans de raïm! Així que només us puc dir, FELIÇ ANY NOU 2012!!!

Recepta

Passos a seguir:

  1. Escalfem un un cassó la nata líquida amb la vainilla i la branca de canyella uns 3 minuts, apartem del foc i deixem temperar 20  minuts.
  2. Preescalfem el forn a 150ºC i preparem una safata amb aigua, cobrin la meitat del pots on posarem la crema.
  3. Mesclem els rovells i el sucre en un bol.
  4. Afegim a poc a poc el preparat de la nata i anem remenant per a que no es formin grumolls (la nata millor colar-la i així ja ens oblidem de treure la branca de canyella més endavant).
  5. Posem altre cop a un cassó més gran a foc lent entre 8-10 minuts, procurant no superar els 70ºC i així no tallar la crema.
  6. Omplim els pots i enfornem 20-25 minuts.
  7. Traiem del forn i deixem refredar, els reservem a la nevera com a mínim un parell d’hores.
  8. Per a cremar la crema, espolvorem amb el sucre i deixem que la superfície l’absorbeixi un parell de minuts, cremem amb el bufador i servim un cop el caramel estigui fred.

Recipe in English

Steps to follow:

  1. Put cream, vanilla and cinnamon branch in a small saucepan and leave to simmer on low fire for about 3 minutes. Set aside for 20 minutes.
  2. Preheat the oven to 150ºC.
  3. Whisk eggyolk and sugar together.
  4. Slowly pour the cream mixture on top and keep whisking. Put everything in the pan and reheat on low fire for about 6-8 minutes; you should not let the temperature get above 70º C here.
  5. Remove the cinnamon branch and strain the mixture above 5 ramekins. Put them in a baking tray and pour hot water half way up to the ramekins.
  6. Bake for 20-25 minutes or until they are set.
  7. Remove the ramekins from the baking tray and leave them to cool in the fridge for at least an hour.
  8. Sprinkle with the extra sugar and leave for 2 minutes and then burnt it with a blower, set aside until it’s cool and serve.

Us desitjo una bona entrada d’any. / I wish you a happy new’s year eve.
Cristina.

Advertisements

Quant a flavorstoheaven

Flavors to Heaven neix amb la inquietud d'una jove per aprendre els secrets que amaga la cuina, una enamorada dels dolços i de fer feliç a les persones que estima cuinant i preparant menjars deliciosos.
Aquesta entrada s'ha publicat en Postres i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Crème brûlée de vainilla i canyella i FELIÇ ANY NOU / Vanilla cinnamon crème brûlée and HAPPY NEW YEAR

  1. Asuncion ha dit:

    un postre ideal para despues de una buena cena, ligero y delicioso.

  2. M’encanta la creme, peró no l’he fet mai. Ho tastaré.
    Un petó bon any per tu també.

  3. mesilda ha dit:

    Exquisita!!Me encanta esta crema.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s