Tronc de Nadal / Yule log

“El 25 de desembre
Fum, fum, fum.
El 25 de desembre
fum, fum, fum.
Ha nascut un minyonet
ros i blanquet,
ros i blanquet.
Fill de la Verga María
És nat en una establia
fum, fum, fum…”

Desprès dels preparatius del sopar de Nadal que us vaig mig avançar a l’entrada de ahir (de fet… aquesta matinada jajaja) avui només em pertocava la elaboració del tronc de Nadal, el segon que preparo des de la creació del blog, ara “sense” supervisió, i dic “sense” perquè les mares una vegada han prepara’t tants cops una mateixa recepta o unes postres, no poden estar-se de deixar algun comentaria, rollo: Només és un consell eh… però… Reconec que em posa dels nervis! Però un cop acabada la feina realment s’agraeix, per tant, gràcies mama (que sé que seràs la primera en llegir el blog).

Ha sigut ben bé una estirada de cabells, ja que la primera planxa de pa de pessic ha anat directe a les escombraries! Una vegada recuperada la serenitat i la mala llet momentània, he pujat una altre cop a la bicicleta i el tronc ja ha agafa’t forma; sota el meu punt de vista, crec que ha queda’t força maco i no gaire dens ni pesat a l’hora de menjar, encara que la textura de la planxa de pa de pessic no és del tipus que més ens agrada (ja que aquesta era una recepta especial per a poder enrotllar bé el pastís un cop s’ha de muntar); aquí teniu la recepta! Font: Lecturas, Cocina Navidad i Martha Stewart

Recepta

Passos a seguir:

  1. Preescalfem el forn a 180ºC i preparem un motlle rectangular (o la mateixa safata del forn) amb paper vegetal.
  2. Batem uns minuts els ous i el sucre, fins que quedi lleugerament cremós i brillant. Incorporem la farina amb un pessic de sal i mesclem bé fins obtenir una mescla cremosa.
  3. Posem el preparat a la safata, aconseguint un gruix de 1cm aproximadament i enfornem 10-12 minuts.
  4. Preparem un drap lleugerament humit, traiem la planxa de pa de pessic del forn i amb cura li enretirem el paper vegetal, posem sobre el drap i amb l’ajuda d’aquest l’enrotllem i deixem refredar.
  5. Muntem la nata que haurem deixa’t amb anterioritat a la nevera, endolcim amb sucre llustre al nostre gust i li posem una cullerada de xocolata desfeta, batem per a que quedi homogeni; reservem a la nevera.
  6. Desenrotllem la planxa i amb una espàtula la cobrim amb la nata, tornem a enrotllar i li enretirem la nata que sobresurti (per a poder cobrir-la després amb la cobertura de xocolata).
  7. Desfem la xocolata i la mantega amb bany Maria, un cop apunt cobrim el tronc amb l’ajuda d’una espàtula de silicona petita; deixem que es refredi una mica a la nevera (5 minuts) i amb una forquilla dibuixem les vetes del tronc. Tornem a posar a la nevera fins que la cobertura quedi completament dura.
  8. Empolvorem sucre llustre i xocolata en pols per sobre del tronc i decorem al gust, en el meu cas figures de glassa.

Recipe in English

Steps to follow:

  1. Preheat oven to 180ºC and prepare a pan with parchment paper.
  2. Beat eggs with sugar until pale yellow. Add flour and salt, mix together until gets fluffy and light.
  3. Put into the pan and bake about 10-12 minutes.
  4. Invert cake onto clean parchment paper, and gently peel off the lining paper that’s now on top of cake. Starting from a short side of cake, gently roll cake, along with clean paper, into a log; let cool, seam side down.
  5. Assemble cream with sugar and chocolate.
  6.  Gently unroll cake, and spread with filling, leaving a 1/2-inch border; starting from a short side, carefully re-roll (do not roll paper in cake), and place, seam side down, on a baking sheet or serving platter.
  7. Melt chocolate with butter and  spread log with frosting. Refrigerate for at least 2 hours and up to overnight.
  8.  Dust with confectioners’ sugar and chocolate, and, if desired, garnish with royal icing figures.

Desitjo que us agradi i que gaudiu de un dia tan especial, acompanyats de la vostra gent. / I hope you like it and spend a nice Christmas day, with your family and friends.
Cristina.

Anuncis

Quant a flavorstoheaven

Flavors to Heaven neix amb la inquietud d'una jove per aprendre els secrets que amaga la cuina, una enamorada dels dolços i de fer feliç a les persones que estima cuinant i preparant menjars deliciosos.
Aquesta entrada s'ha publicat en Nadal, Postres i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Tronc de Nadal / Yule log

  1. Asuncion ha dit:

    molt maco i molt bo, i una mica diferent del de sempre. Ànims que a la cuina no hi ha res que sigui fàcil.

  2. mesildaesilda ha dit:

    Que bonito!!!Luce muchisimo en la mesa….felicidades!
    Besets y Bon Nadal!

  3. Ivan ha dit:

    Mmmm quina pinta!! Segur k està bonissim! Al teu voltant ha de ser difícil fer el tipic propòsit d’any nou de pedre alguns quilets, perquè amb aquestes postres no hi ha qui es resisteixi!!! jeje.
    Que tinguis una bona entrada d’any Cristina, ens veiem aviat!

  4. Lydia ha dit:

    Muy bonito y muy trabajado! Te ha quedado muy bien la presentación final! Bss

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s