Tartaletes de pera i frangipane / Pear frangipane tartlets

Segona entrada del cap de setmana, de fet, tinc amuntegades un parell de receptes que no trobo mai el moment de publicar; en breus les tindreu aquí perquè no tenen desperdici. Però avui porto unes postres ben recents, encara refredant-se i omplin la casa d’un aroma d’ametlles i pera deliciós.

Aquests últims dies la cuina treu fum, s’ha convertit en el meu espai i es que té usos ben diferents! M’hi sento a gust i bastant inspirada, ja que m’acosto a la recta final dels meus estudis i és una època una mica frenètica de projectes i últimes entregues; diria que per això cuinar és la via d’evasió de tantes voltes de cap. Trobar-se a prop de la cruïlla de decisions i de múltiples possibilitats no diré pas que no espanta, però si que és emocionant, avançar de vegades una mica sobre la marxa, qui no s’hi ha trobat en aquest punt?

Per no seguir filosofant, que de tant en tant se’m dóna massa bé (encara que expressar-me no tant!) us deixo amb aquestes postres, una recepta exprés i també una mica sobre la marxa, per a no sortir-nos del camí i amb Gourmandises de Donna Hay sota el braç.

Recepta (per a dos)

Passos a seguir:

  1. Enfarinem la taula de treball i formem dues boles amb la massa brisa (comprada o casolana; en el meu cas, restes d’una tatin que va preparar la mare fa un parell de dies), l’estirem amb el corró dins tenir un gruix d’uns 3mm.
  2. Pintem els motlles amb mantega i cobrim la la massa, les reservem a la nevera.
  3. Preescalfem el forn a 160ºC.
  4. Treballem la mantega amb el sucre fins obtenir una mescla cremosa, afegim l’ou i les farines, mesclem fins tenir una massa homogènia.
  5. Pelem la pera deixant la cua, la partim per la meitat i li fem talls de dalt a baix.
  6. Traiem les tartaletes de la nevera i omplim amb la massa d’ametlla, posem per sobre les meitats de pera i enfornem 40-45 minuts.
  7. Enretirem del forn i deixem refredar 10 minuts als motlles, amb cura les desemmotllem i deixem sobre una reixeta per a que es refredin del tot.
  8. Servim amb una mica de crema de llet o empolvorades de sucre glas.

Recipe in English

Second weekend post, in  fact, I’ve piled two more recipes that I don’t know when publish; in brief you’ll have them here because are amazing. But today I bring a recent dessert, it still getting cool on the rack and filling home with almonds and pear aromas.

These days our kitchen is on fire, becoming in my versatil place! I’m feel good and inspired here,  as I approach the final stages of my studies and is a frenetic time with a lot of projects and deliveries, so I guess cooking is my way to escape. Be near the intersection of numerous decisions and does not say not that frightening, but it is exciting, sometimes ahead a bit on the fly, who would not have been at this point?

Not to follow philosophy, which occasionally gives me too well (though not so express myself!) I leave you with this dessert, a express recipe with Gourmandises by Donna Hay under the arm.

Steps to follow:

  1. Flour the work table and form two balls with pastry (bought or homemade, in my case, tatin remains who prepared my mother  a few days ago), stretch with the roller having a thickness within about 3mm.
  2. Paint the mold with butter and cover the dough, the reserve in the refrigerator.
  3. Preheat the oven to 160 ° C.
  4. Work the butter with the sugar until you obtain a creamy mixture, add egg and flour, mix to have ahomogeneous mass.
  5. Peel the pears, leaving the tail in half and the start will make cuts from top to bottom.
  6. Remove the tart from the refrigerator and fill with the almond too, say about the pear halves and bake 40-45 minutes.
  7. Take away from the oven and let cool 10 minutes in the mold, carefully turning on a rack and let cool for that at all.
  8. Serve with a little cream or sprinkled icing sugar.

Espero que us agradi i que passeu un bon diumenge / I hope you like it and you have a nice Sunday 😉
Cristina

Advertisements

Quant a flavorstoheaven

Flavors to Heaven neix amb la inquietud d'una jove per aprendre els secrets que amaga la cuina, una enamorada dels dolços i de fer feliç a les persones que estima cuinant i preparant menjars deliciosos.
Aquesta entrada s'ha publicat en Postres i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Tartaletes de pera i frangipane / Pear frangipane tartlets

  1. Asuncion ha dit:

    Me gusta y esta siendo un buen domingo, no puede ser de otra manera con un postre tan irresistible!!!!. Las fotos muy bien.

  2. clemenvilla ha dit:

    Ohhhhh qué tartaletas tan delicadas te han quedado, el sabor del frangipan para mi es uno de los más exquisitos que hay.
    Un besito

  3. M´ha agradat molt la teva recepta i la forma de presentar-les, estic segura que han de ser delicioses…un petonet

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s