Stollen, pa dolç de Nadal / Stollen, Christmas sweet bread

A hores d’ara, la xarxa ens comença a oferir idees de menjars; tan dolços com salats, per a les festes de Nadal. I es que s’ha d’arribar a aquestes dates amb tot bastant planificat, ja que comporta fer grans cues el supermercat i mig barallar-te amb la senyora del costat per a que no s’emporti la última caixa de llagostins! De fet, és divertit, jo sempre m’ofereixo per a fer les compres i veure aquell ambient barrejat d’estrès i emoció per a tenir a tothom reunit a casa.

Per a unir-me en aquest ritual, haureu vist una petita novetat al blog; i es que Flavors to Heaven des del 1 de desembre ja té un raconet a la botiga L’ametller a Cardedeu! On podreu trobar galetes decorades amb motius de Nadal, empaquetades i amb targetes personalitzades; una idea genial per a un amic invisible o com a obsequi en qualsevol dels dinars que ens esperen. No os ho perdeu, us hi esperem impacients.

Però pels que no teniu tant accessible aquesta opció, avui us porto una recepta d’un pa dolç nadalenc molt típic d’Alemanya; l’Stollen, farcit de fruita confitada i amb una veta amagada de massapà; creat a Dresde on anualment celebren un festival al seu honor. La seva forma allargada i lleugerament descurat s’assembla al nen Jesús embolcallat en els seus bolquers.

Recepta

Passos a seguir:

  1. Mesclem la llet i la llevadura i deixem reposar 10 minuts.
  2. Barregem en un bol gran la mescla anterior junt amb el sucre, l’ou, la sal, la mantega, les espècies i la farina. Quan tingui consistència ho traiem i posem sobre una superfície enfarinada.
  3. Amassem uns 10 minuts amb les fruites fins que quedi suau.
  4. Passem a un recipient i tapem amb paper film, ho deixem en un lloc temperat almenys una hora per a que augmenti de volum.
  5. Preescalfem el forn a 180ºC i preparar la safata del forn amb paper d’enfornar.
  6. Estirem la massa en forma de rectangle sobre una superfícies enfarinada.
  7. Formem un rollo amb el massapà i el posem al mig, doblem la massa per a que cobreixi el massapà i pessiguem les puntes per a unir-los. Li donem la volta i fem una marca profunda amb el corró en el centre del rollo.
  8. Fornegem 40 minuts, adquirirà una crosta daurada, traiem del forn.
  9. Deixem refredar sobre una reixa.
  10. Pintem amb mantega i empolvorem una bona quantitat de sucre glass.

Per al massapà:

  1. Posem l’aigua i el sucre en una cassola i portem a ebullició, com un xarop.
  2. Incorporem l’ametlla molta i remenem enèrgicament un parell de minuts fins que es formi una pilota.
  3. Apartem del foc i deixem refredar.

Recipe in English

At this time, the network will begin offering food ideas, sweet and savory for Christmas. And to be reached this time with all planned quite as large queues leads to the supermarket and a half now fighting with the lady next to that sweeping away the last box of prawns! In fact, it’s funny, I always offer me to make purchases and to see that mixed environment of stress and emotion to have everyone together at home.

To join in this ritual, you have seen a small update on the blog, Flavors to Heaven has since December 1 a corner shop in L’atmetller in Cardedeu! Where you can find decorated with Christmas cookies, packaged with personalized cards, a great idea for an invisible friend as a gift or in any of the meals that await us. Do not miss this bone, we are waiting impatiently.

But for those who do not have this option available so now I bring a recipe for a sweet Christmas bread typical in Germany, the Stollen, filled with candied fruit and marzipan  hidden vein; created in Dresden held annually on a festival in his honor. Its elongated and slightly scruffy looks like baby Jesus wrapped in its infancy.

Steps to follow:

  1. Mix milk and yeast and let stand 10 minutes.
  2. Mix in a large bowl the above with sugar, egg, salt, butter, spices and flour. When do we get and we have consistency on a floured surface.
  3. Amassed 10 minutes with the fruit until smooth.
  4. Put in a bowl and cover with cling film, leave it in a warm place for at least an hour to increase volume.
  5. Preheat oven to 180 ° C and prepare the oven tray with baking paper.
  6. Pull the dough into a rectangle on a floured surface.
  7. Make a roll with marzipan and put it in the middle, fold the dough to cover the marzipan and Pinch the ends to join them. We turn around and take a deep mark with the roller in the center of the roll.
  8. Bake it 40 minutes, will acquire a golden crust, remove from oven.
  9. Let cool on a grate.
  10. Paint with butter and sprinkle a good amount of icing sugar.

For the marzipan:

  1. Put water and sugar in a saucepan and bring to a boil, as a syrup.
  2. Add the ground almonds and stir vigorously for a few minutes until it forms a ball.
  3. Put away from heat and let cool.

Desitjo que us agradi /I hope you like it.
Cristina.

Advertisements

Quant a flavorstoheaven

Flavors to Heaven neix amb la inquietud d'una jove per aprendre els secrets que amaga la cuina, una enamorada dels dolços i de fer feliç a les persones que estima cuinant i preparant menjars deliciosos.
Aquesta entrada s'ha publicat en Berenar, Esmorzar, Nadal i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 respostes a Stollen, pa dolç de Nadal / Stollen, Christmas sweet bread

  1. Asuncion ha dit:

    Ideal per avançar-se a les festes. Anem fent boca. Bonissim!!!. Sóc fan de massapà. Jo també recomano L´Ametller de Cardedeu.

  2. Rosilet ha dit:

    Me imagino el olorcito cuando lo estabas haciendo…y haciendo las fotos…jejejeje…enhorabuena por tu rinconcito! me voy a curiosear!

  3. dbackerei ha dit:

    Molt bona la recepta, ja la provarem. I amb el teu permís la publiquem al nostre facebook/twitter.

    També hi ha la versió sense massapà que la podeu trobar a la nostra botiga http://www.dbackerei.com/navidad

    Gràcies!

  4. Lydia ha dit:

    Tengo pendiente hacer el stollen, estoy deseando probarlo! Enhorabuena por lo de las galletas navideñas 🙂

  5. fresa&pimienta ha dit:

    Es precioso y debe ser delicioso, espero poder hacer este pastel dulce de navidad para estas fechas de fiesta! un beso guapa

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s