Galetes glasejades de Nadal / Iced Christmas cookies

Sembla que l’hivern ja s’acosta, tot i que cada any ve amb més lentitud i amb canvis de temps ben estranys; costa de creure que d’aquí un mes ja ens tornem a trobar a Nadal, i es que el temps passa massa ràpid! I per fer més agradable aquestes tardes ja fosques, il·luminades amb les llums de les faroles, no hi ha res millor que posar-se al dia amb aquest petit univers blogueril. S’acumulen les propostes, els concursos… però tinc el mode on activadíssim jejeje.Per tant, seguint la planificació de preparació de receptes, avui us presento les primeres galetes de Nadal de la temporada.

Aquest mes el blog My Lovely Food ha tingut la genial idea de reptar-nos a preparar “Tu mejor galleta navideña”, amb la condició que havien de ser decorades però amb total llibertat de tècniques. Així que ha sigut la ocasió per a estrenar-me en el camp del glassejat,  ja que la idea de tornar a decorar galetes amb fondant no m’acabava de convèncer; l’experiència m’ha deixa’t encantada, combinar imaginació i cuina és fantàstic, tot i que al ser les primeres tampoc no volia pretendre fer meravelles ni dissenys gaire complicats.

Un cop acabades vaig quedar tant satisfeta (després de hores… i de varies intervencions) que se’m va passar pel cap, que aquest Nadal enlloc de regalar la típica postal felicitant les festes, era una bona idea preparar bossetes individuals per a regalar. Així que un cop dissenyades les etiquetes hem vaig posar a embossar i a repartir dolços als amics i a la familia; la veritat es que tothom va quedar bocabadat! Per a que vosaltres també sorprengueu als vostres, aquí us deixo la recepta.

Recepta

Pasos a seguir:

  1. Batem la mantega pomada junt amb el sucre.
  2. Incorporem la ratlladura de taronja i barregem.
  3. Tamisem la farina i el llevat en pols sobre la barreja anterior.
  4. Barregem fins que quedi tot ben integrat i formem una bola, tapem amb paper film i deixem a la nevera mínim 2 hores.
  5. Preescalfem el forn a 180ºC i preparem safates amb paper per enfornar.
  6. Estirem la massa amb un corró fins un gruix de 5mm.
  7. Tallem les formes que haguem triat amb el tallagaletes i ràpidament sense que perdi el fred posem al forn durant 10 minuts, anirem vigilant que no es torrin massa. Mentre, deixarem les galetes ja preparades a la nevera.
  8. Deixar refredar totes les galetes en una reixeta.

Per a la glassa:

  1. Posem les clares d’ou en un bol i les batem fins obtenir bombolletes.
  2. Tamisem 1/3 part del sucre glass i batem amb les varetes fins que veiem que queda integrat.
  3. Afegim sucre glass a intervals i continuem batent fins aconseguir una mescla brillant i amb textura de pasta de dents. Enretirem la necessària per a fer els delineats i la posem dins un biberó.
  4. Preparem la glassa per a cobrir les galetes afegint 1 o 2 cullerades d’aigua a la mescla sobrant i batem, fins que quedi textura de cola de fuster.
  5. Separem en tants colors volem preparar i acolorim, repartim en biberons.
  6. Repassem les galetes amb la glassa de delineació i deixem assecar.
  7. Omplim les galetes amb la glassa líquida i deixem assecar.
  8. Decorem amb perles o amb noves línies de glassa de delineació, la vostra imaginació no té límits. Podeu anar preparant glassa mentre s’assequen les galetes.
  9. Deixem assecar ben bé 6 hores abans d’embossar.

Recipe in English

Finally winter’s coming approaches, but each year comes more slowly and the weather has weird changes, it’s hard to believe that within a month Christmas will be here, time passes too fast! To make nice the darkness evenings, lit by the lamps lights, there is nothing better than to put up with this little blog universe. Accrue proposals, competitions … but my mode on is active hahaha.Per Therefore, following the preparation recipe planning, today I begin the first Christmas cookies round.

This month’s My Lovely Food blog had the brilliant idea of challenging ourselves to make “Your best Christmas cookies” on condition that had to be decorated, with freedom to choice techniques. So was the opportunity to release me in the field of icing because the idea of ​​re-decorate cookies with fondant never really convinced me, let me happy experience, combining imagination and kitchen is great, but I’m realist and it was my first time so the design are simple.

When the work was finished I was so happy (after several hours … and interventions) that I though it will be a perfect present before Christmas dates instead giving the typical festive congratulation postcard. So once we got the labels design we’ll bag and give sweets to friends and family,the truth is that everyone was speechless! Is your opportunity, follow the instructions recipe and you’ll get smiles everywhere.

Steps to follow:

  1. Mix butter with sugar.
  2. Add the orange zest and mix.
  3. Sift the flour and baking powder over the mixture.
  4. Mix until it is all well integrated and form a ball, cover with film and leave in the refrigerator at least 2 hours.
  5. Preheat oven to 180 ° C and prepare trays with baking paper.
  6. Pull the dough with a rolling pin to a thickness of 5mm.
  7. Cut the shapes we have chosen with a cookie-cutter and quickly without losing the cold put in the oven for 10 minutes, taking care that will not toast so much. Meanwhile, let the cookies ready in the refrigerator.
  8. Cool all cookies on a rack.

To make the icing:

  1. Let the egg whites in a bowl and mix to get bubbles.
  2. Sift  1/3 part of caster/powder sugar and mix with sticks until it seems that it is integrated.
  3. Add caster sugar and continue beating at intervals until you get a shiny textured blend of toothpaste. Separate the icing you need to make delineated and put into a bottle.
  4. Prepare the icing to cover cookies adding 1 or 2 tablespoons of water to the mixture and mix, until it seems carpenter’s glue texture .
  5. Separate for coloring in different bowls and then put it in bottles.
  6. Delineate cookies with delineated icing and let them dry.
  7. Fill cookies with the other icing and let them dry.
  8. Decorate with sprinkles or new icing lines, your imagination has no limits. You can prepare icing you need meanwhile the others are drying.
  9. Let it dry well at least 6 hours before to bag.

Espero que us agradin tant com jo he gaudit en preparar-les / I hope you like it so much I’d enjoy to make them.
Cristina.

Advertisements

Quant a flavorstoheaven

Flavors to Heaven neix amb la inquietud d'una jove per aprendre els secrets que amaga la cuina, una enamorada dels dolços i de fer feliç a les persones que estima cuinant i preparant menjars deliciosos.
Aquesta entrada s'ha publicat en Nadal i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

5 respostes a Galetes glasejades de Nadal / Iced Christmas cookies

  1. Asuncion ha dit:

    molt maques, segur que queden en un bon lloc al concurs, espero que una bosseta sigui per mi!!!. petons

  2. Lydia ha dit:

    Es la primera vez que las haces? Están perfectas! Me gustan muchísimo como te han quedado, los colores y todo. Enhorabuena!

  3. Joana ha dit:

    Que bonitas! me parecen muy originales, a ver si me pongo yo a ellas tambien.

    Un besito

  4. fresa&pimienta ha dit:

    Que preciosidad de galletas, quiero hacerlas estas navidades, me parecen un regalo precioso! un beso

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s