Galetes de lavanda i llimona

El desig de poder dedicar temps a la cuina per fi agafa un bon ritme, diria que massa i tot! A cada estona lliure ja estic pensant en la pròxima actualització i amb moltíssimes ganes de cuinar coses noves. L’únic inconvenient? De fet n’hi ha un parell, primer que ara la casa està plena de dolços i panets, estan deliciosos però ja no sé a qui més regalar totes aquestes costes jajaja, a la feina cada tarda ja em pregunten… avui que em portes per berenar? I la segona, amb tantes actualitzacions casi bé que se m’acaba la inspiració per a poder explicar la petita història de la recepta (mai m’he considerat molt bona escriptora, realment no és el meu fort!). Així que avui, heu tingut sort, la parrafada serà breu.

La obsessió i protagonista d’avui: la lavanda, una flor aromàtica i amb unes tonalitats precioses, que sens dubte a sigut la meva última adquisició per al meu petit terrari de plantes aromàtiques. Ja que el matí a sigut un no parar, en un momentet he preparat la massa de les galetes i l’he deixada a la nevera fins casi bé l’últim moment abans de marxar a treballar que les he posades a enfornar, un tast per al cafè del migdia exquisit, fàcil i ràpid de preparar. Aquí trobareu la meva recepta adaptada, un mix de totes aquelles que m’havien fascinat a  la xarxa.


Recepta

Ingredients (20 unitats aprox.):

– 100 gr de farina normal
– 70 gr de farina integral
– 110 gr de mantega freda a daus
– 50 gr de sucre glaç
– 2 cullerades de flors de lavanda fresques
– 1 culleradeta de ratlladura de llimona

Passos a seguir:

En un bol gran tamisem la farina i mesclem amb la mantega fins que quedi ben homogèni, amb la mantega freda és molt més fàcil de treballar. Incorporem el sucre glaç també tamisat, les flors de lavanda i la llimona, mesclem per a que quedi tot ben integrat i formem una bola; l’emboliquem amb paper film. Agafant les puntes de l’emboltori farem rodolar la bola per la taula per aconseguir un rulo d’uns 3 cm de diàmetre. El reservem a la nevera mínim una hora (jo l’he tinguda casi bé 3 hores), com més millor, així la massa tindrà més consistència i serà còmode a l’hora de tallar-les.

Preescalfem el forn a 160ºC i preparem la safata del forn amb paper per enfornar. Del rulo que hem fet, en fem porcions de 1 cm o una mica menys i els dosposem per la safata, separats entre si ja que una vegada al forn s’inflen una mica. Posarem la opció de coure només per abaix i els deixarem 15 minuts. Les traiem i les deixem refredar en una reixeta.

Ara només heu de omplir un bon got de llet ben frequet (o el que més us agradi) i a gaudir d’unes galetes del més aromàtiques 😉

Desitjo que us agradin,
Cristina.

Advertisements

Quant a flavorstoheaven

Flavors to Heaven neix amb la inquietud d'una jove per aprendre els secrets que amaga la cuina, una enamorada dels dolços i de fer feliç a les persones que estima cuinant i preparant menjars deliciosos.
Aquesta entrada ha esta publicada en Berenar. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Galetes de lavanda i llimona

  1. rosilet ha dit:

    Tengo mucha curiosidad por probar postres con lavanda. Tengo una esencia natural por ahi pero me imagino que con las flores el resultado es mejor. Tambien me he comprado en Belgica chocolate con lavanda y ni lo he probado…tengo que ponerme las pilas! Es mas, se me acaba de ocurrir una idea!Gracias por la receta!

  2. Asunció ha dit:

    delicioses, lavanda i llimona una mol bona idea.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s