Mini cakes de pastanaga, nous i panses

Últim dia de classes! Això que significa?

Preparar-me pels pocs exàmens que em queden, elaborar un projecte molt interessant de rehabilitació i… vacances. Suposarà un augment d’entrades, de pastissos i de coses ben bones a casa; que no vol dir que no mengem bé a hores d’ara! Al contrari, però com ens sol passar a tots qui tenim aquest món dins la blogosfera, la cuina ens crida, ens reclama… i nosaltres l’enyorem.

Vinc plena d’idees, ja no només de receptes, sinó també de petites manualitats i entreteniments relacionats amb la presentació dels nostres menjars i per a fer petits obsequis. Ho aniré introduint de mica en mica, si teniu paciència en poques setmanes el ritme frenètic de fer projectes serà mig compensat.

Com que no podia deixar aquesta nova “idea” a l’aire, comencem amb motlles de muffins fets a casa, una cosa molt fàcil i a l’abast de tothom.

  • Necessitem rotlles de paper de regal; els que més us agradin, amb motius del que serà el·laborat el muffin, el que volgueu. Tisores, un regle i paper per enfornar.
  • Retallem el paper de regal i el d’enfornar en quadrats de 10x10cm (jo els he fet de 12×12).
  • Superposem els dos papers, el de regal estarà en contacte amb el motlle de muffins i el d’enfornar amb la massa del cake.
  • Amb l’ajuda d’un got o de flameres, li dones forma dins el motlle (si en tens suficients pots deixar-ho mentre prepares la massa, per a que agafin bé la forma).
    • Ja estan apunt per a posar la massa i enfornar! Seran muffins diferents, però aquesta és la gràcia, originals i únics.

I per a que practiqueu i sorprengueu als de casa i als amics, us deixo la recepta que he preparat avui. Un deliciosos muffins de pastanaga, ja que feia temps que tenia la recepta preparada i no havia trobat el moment ni la inspiració per a posar-mi. Crec que us agradaran, són especiats, molt nutritius i tenint en compte que es tracta d’un muffin, el podem considerar baix en greixos; la quantitat d’oli és mínima i les calories que aporten les nous són molt beneficioses.

A banda del que jo mateixa penso, no pretenc ser monotemàtica! Però ja compreneu que aquestes petites delícies es preparen en un moment i ja de pas, vaig aprenent més maneres de com fer-los, la veritat es que cada vegada em queden millor i m’atreveixo amb receptes menys “tradicionals” en el que la cultura catalana respecte. Així que aquí teniu un dia més, una recepta de muffin.

Recepta

Ingredients (per a 12-14 unitats):

– 2 i 1/4 de tassa de farina
– 1/2 tassa de sucre
– 1/3 tassa de sucre de canya integral
– 1 i 1/2 culleradeta de llevat
– 1 i 1/2 culleradeta de canyella en pols
– 3/4 culleradeta de gingebre en pols
– 3/4 culleradeta de sal
– 2 ous
– 3/4 tassa d’aigua
– 1/3 tassa d’oli vegetal
– 2 i 1/2 pastanaga
– 2 grapats de nous picades
– 1 grapat de panses sultanes

Passos a seguir:

  1. Preescalfem el forn a 180ºC.
  2. En un bol gran tamisem la farina amb el llevat, afegim el sucre, la sal, la canyella i el gingebre. Barregem i reservem.
  3. Pelem i ratllem les pastanagues, les afegim junt amb les nous i les panses al preparat anterior i reservem.
  4. En un altre bol batem els ous, l’aigua i l’oli. Afegim els líquids al bol del preparat sec i barregem fins a integrar-ho tot, però no cal remoure massa ja que si queden grumolls no passa res.
  5. Posem la massa a les cavitats preparades a la safata de muffins i enfornem uns 20 minuts, els primers 10 minuts amb ventilador i calor només a baix i la resta a dalt i a baix sense ventilador.

Espero que els gaudiu tant com jo, bon cap de setmana!
Cristina.

Advertisements

Quant a flavorstoheaven

Flavors to Heaven neix amb la inquietud d'una jove per aprendre els secrets que amaga la cuina, una enamorada dels dolços i de fer feliç a les persones que estima cuinant i preparant menjars deliciosos.
Aquesta entrada ha esta publicada en Berenar. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

8 respostes a Mini cakes de pastanaga, nous i panses

  1. rosilet ha dit:

    Ay me encanta Cristina! Los muffins, los papelitos y las fotos! Ya le tenía el ojito echado a esa forma de presentar los muffins…gracias por explicarlo tan clarito…pronto lo usaré en mi blog :)Un besito!

  2. Esther ha dit:

    Espero impacient la teva "Llbertat estudiantil" Aquesta idea d'avui m'ha encantat. Un petonet bonica,Esther

  3. Asunció ha dit:

    una monada i mol bones, han quedat perfectes. Ànims que es la recta final.

  4. mesilda ha dit:

    Ademas de muy buenos,la presentacion esta chulisima!!Gracias por la idea.Besets.

  5. Que buena idea!! gracias por explicarlo tan bien y por esta estupenda receta….y suerte en tus proyectos…un besito

  6. margot ha dit:

    Que buenos te han quedado, me gusta el molde.Besos

  7. Mercè ha dit:

    Molt bona idea DIY dels motlles! I els cakes, boníssims!!Petons i sort als exàmens!

  8. *Eva* ha dit:

    quins cakes més bons!!!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s