Mona de Pasqua

Sé que el dia que la familia es reuneix per a menjar la mona és demà dilluns, però aquí a casa des de que jo era petita que diumenge ja ho celebràvem, com sempre hem sigut molt pastissers i ja fèiem durar els pastís o inclús pastissos els dos dies. Així, per a tots els qui hagin de regalar la mona ja teniu una recepta més o simplement una idea.

Des de fa ja uns anys que ja vam deixar de comprar la mona a la pastisseria i era la mare que preparava el pastís; ara ja no és que la mona me la preparin a mi sinó que la mona li preparem al pare! Està enamorat del pastís Sara i quan arriba Setmana Santa ja està esperant que arribi el dia per a tenir-la a la taula. Avui, sota la supervisió i les instruccions de la recepta de la mare he preparat la meva primera mona.

A principis de setmana com ja havia comentat, vaig comprar el motllo per a fer jo mateixa l’ou de xocolata i ja feia dies que el tenia fet a la nevera. Era el meu tresor, ben tapat, ben guardat… cada vegada que algú obria la nevera allà estava jo dient que vigilessin jejeje; crec que ja tenia la cançoneta de l’ou gravada al cap! La sorpresa, perquè no sé com dir-ho a sigut al fer les fotografies… volia llum natural, aprofitar que la gespa del jardí estava ben maca… podeu imaginar que m’ha passat, s’ha començat a fondre la part de dalt de l’ou!!! Casi no m’ha donat temps de fotografiar-la, problemes del directe jajaja. Però ha tingut la seva gràcia, el resultat a semblat ser que el pollet ha sortit de l’ou!

També tenia una altre coseta guardada… amb fondant havia fet una cistella amb ous de colors; com que feia tant temps que no practicava, va quedar una mica desastrosa però m’ha fet gràcia posar-la al pastís.

Recepta

Ingredients per al pa de pessic:

– 150 gr de farina
– 150 gr de sucre
– 1 1/2 culleradeta de llevat en pols
– 1 culleradeta d’extracte de vainilla
– 3 ous

Ingredients per a la crema de mantega:

– 140 gr de sucre
– 70 ml d’aigua
– 250 gr de mantega pomada

Per a decorar:

– ametlles laminades
– sucre glaç

Passos a seguir:

Preescalfem el forn a 180º C només per abaix i amb ventilador. Engreixem i enfarinem un motlle rodó d’uns 24 cm de diàmetre aproximadament. Traiem la mantega de la nevera per a que agafi la temperatura ambient de mentre que preparem la massa del pastís.

Començarem preparant el pa de pessic; en un bol gran batem els ous i el sucre amb unes varetes elèctriques fins obtenir una mescla homogènia i espessa (uns 3 minuts), afegim la vainilla. A continuació tamisem la farina junt amb el llevat i batem lleugerament per a que quedi tot integrat. Aboquem el preparat al motllo i enfornem uns 25 minuts, per a saber si ja està cuit punxem un escuradents al centre i ha de sortir net.

Desemmotllem i deixem refredar a una reixeta de forn. Quan ja estigui fred amb una ganivet de serra llarg i amb una guia si és necessari, li farem un tall per la meitat i així obtenir dues bases per al pastís. Reservem.

Aprofitant que ja tenim el forn calent, posem les ametlles laminades a la safata i les torrem; anirem vigilant i remenant per a que no es cremin i així no agafin gust amarg.

Per a la crema agafem un cassó petit i el posem al foc, aboquem el sucre i l’aigua i anirem remenant fins que s’hagi fos el sucre i agafi un color groguenc. Deixarem refredar l’almívar en un recipient (no del tot!) i l’anirem afegint a poc a poc sobre la mantega i anirem treballant la crema, tindrà un aspecte brillant quan ja estigui apunt.

Ara ja podem procedir al muntatge del pastís, untem la crema per a unir les dues meitats de pa de pessic i amb la resta cobrirem tot el pastís (deixarem una mica per a després enganxar l’ou de xocolata) i amb cura de no empastifar-nos les mans amb la crema, anirem enganxant les ametlles per tota la superfície. Ho deixarem reposar uns 30 minuts a la nevera per a que agafi consistència. Empolvorem amb sucre glaç i li enganxem l’ou al centre. Reservem a la nevera.

Aquesta és la base, ara cadascú pot afegir les decoracions que més li agradin; les plomes, xocolatines, ous de colors, flors… la imaginació no té límits!

Espero que us hagi agradat i us desitjo que passeu un bon dia de Pasqua.
Cristina.

Quant a flavorstoheaven

Flavors to Heaven neix amb la inquietud d'una jove per aprendre els secrets que amaga la cuina, una enamorada dels dolços i de fer feliç a les persones que estima cuinant i preparant menjars deliciosos.
Aquesta entrada s'ha publicat en Pasqua, Postres i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

6 respostes a Mona de Pasqua

  1. rosilet ha dit:

    Qué bonitaaaaa!! Eres una artista…mira que el huevo de chocolate esta chulísimo, accidente incluído :)Besitossss

  2. Asunció ha dit:

    buena, fácil y riquísima

  3. Cristina ha dit:

    buena si! fàcil… también, aunque es compleja por el hecho de esperar tanto rato para cada paso!Rosilet, creo que algún grito habré soltado, se ha ido fundiendo a gran velocidad jajaja, pero a quedado bonita gracias 🙂

  4. Mercè ha dit:

    Cristina, per ser la primera mona t'ha quedat perfecte!!!! I el cistellet de fondant, molt mono! El conillet de xocolata també l'has fet tu?Petons!

  5. Cristina ha dit:

    Moltes gracies Mercè, espero anar-la millorar cada any 😛 El conillet també! Vaig comprar un motllo de bombons de temàtica de pasqua molt xulus 🙂 Petonets

  6. Esther ha dit:

    Cristina, m'agrada molt com t'ha quedat la mona i la cistelleta es veu perfecta!! Espero que ho hagis disfrutat amb la family. Petonets,Estherhttp://comosiempremadreando.blogspot.com

Deixa una resposta a rosilet Cancel·la la resposta