Focaccia de tomàquets confitats

Qui m’anava a dir que tindria tant d’èxit?

Per si no en teniem prou amb la mona, ja m’estaven demanant un altre cop focaccia per berenar.

Teniem un munt de tomàquets i han anat directes al forn, confitats ens encanten, a més és poden guardar dins un pot i durar bastants dies (encara que dubto que aquí a casa arribin a demà passat…).

Avui comptava amb alfàbrega fresca, i es que m’he fet el meu propi test d’herbes aromàtiques; sempre estava dient que volia tenir-ne un i ahir treien-me la mandra de sobre vaig a anar a buscar totes les coses necessàries. Espero cuidar-les bé… que encara no m’havia ocupat mai ni tant sols d’una trista planta!

No donaré gaire voltes, aquí teniu la meva segona focaccia; i com la pràctica fa millorar les coses, la massa avui a quedat encara millor! Molt esponjosa i amb un toquet de sal bastant dominant, ja que l’altre dia va ser una cosa que ens va encantar.

Recepta

Ingredients per a la massa:

– 375 gr de farina de força
– 175 cc d’aigua tèbia
– 3/4 de culleradeta de sal
– 1 culleradeta de sucre
– 1 cullerada de llevat de fleca
– 50 gr d’oli d’oliva
– 1 culleradeta de orenga seca picada

Ingredients de cobertura:

– fulles d’alfàbrega fresca
– orenga seca picada
– 1 ceba
– un grapat de formatge ratllat
– un grapat de nous picades
– sal gruixuda
– 3 o 4 meitats de tomàquets confitats

Passos a seguir:

Comencem preparant la massa de la focaccia, en primer lloc farem l’amassat inicial a la panificadora. Posem els ingredients a la cubeta en el següent ordre: l’aigua, l’oli, la farina, el sucre, la sal, el llevat i l’orenga picada. Programem en cicle de massa de pa, dura aproximadament 30-35 minuts.
Treiem de la cubeta i sobre una taula enfarinada amassem uns segons, cobrim amb un drap net i deixem reposar 10 minuts.

Estirem la massa amb un corró, col·loquem sobre la safata del forn (amb paper d’enfornar o bé ben engreixada amb oli). La tapem una altre vegada amb el drap i deixem que fermenti 40 minuts (la ruixem amb una mica d’oli d’oliva) com a mínim; avui l’he tinguda reposant ben bé una hora i mitja. Suposadament haurà doblat el seva mida.
Procedim a fer forats amb la punta dels dits sobre la massa, li aboquem un rajolí d’oli per tota la superfície; tallem la ceba a cèrcols i fem a tires les meitats de tomàquets que ja teniem confitats. Cobrim la massa amb la sal i afegim tots aquests ingredients, junt amb les fulles d’alfàbrega fresca.
Enfornem a 190ºC durant 25 minuts. Un cop fora del forn ho tallem a porcions rectangulars i ja està apunt per a menjar.

Bon profit!
Cristina.

Advertisements

Quant a flavorstoheaven

Flavors to Heaven neix amb la inquietud d'una jove per aprendre els secrets que amaga la cuina, una enamorada dels dolços i de fer feliç a les persones que estima cuinant i preparant menjars deliciosos.
Aquesta entrada ha esta publicada en Aperitiu, Berenar. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

7 respostes a Focaccia de tomàquets confitats

  1. Asunció ha dit:

    que bones les focaccias, siguin del que siguin, aquesta també bonís sima

  2. Ingrid ha dit:

    Quina pinta que té!!! m'ha encantat!! em torna boja la focaccia!! en faig tant sovint… la textura que té tant esponjosa i amb la diversitat d'ingredients a incorporar la fan genial!! t'ha quedat fantàstica!Un petonet!

  3. *Eva* ha dit:

    una focaccia deliciosa.

  4. Te ha quedado una focaccia estupenda.Suerte en el concurso.Besos

  5. fresaypimienta ha dit:

    Has hecho una focaccia irresistible, que aspecto tan brutal! besos guapa

  6. Cook me tender ha dit:

    Yo todo lo que lleve tomates confitados y albahaca me pierde!!! Me encanta tu focaccia! Besitos

  7. Jo tampoc n´hagués deixat ni una mica d´aquesta focaccia, l´aspecte és de ser molt bona!! i amb aquestes herbetes ummmm…petonets

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s