Tarta tatin de plàtan

Quan vaig veure aquesta recepta al programa Jamie’s Ministry of Food no vaig poder resistir-me.
Va ser una odisea de,
Ohh’s..
mmm..
mama mira!
Les dues estavem d’acord en que un dia o altre l’havia de preparar i penjar aquí al blog. I avui que se’ns han espatllat els plans d’anar d’excursió a la muntanya ja a vingut a dir-me, escolta, perquè no fas un postres? Decidit! Tarta tatin de Jamie, que com haureu vist estic aficionada a la seva cuina, és fantàstica!

La tarta tatin tradicionalment es prepara amb poma, però aquesta variant la trobo molt interessant; a més, ara els plàtans estan boníssims i a la font de fruites de la cuina feien molt de goig.

És una tarta ideal per a celebracions, a l’estiu els vostres convidats l’esperaran amb candeletes si la serviu amb una bola de gelat de vainilla.

Recepta

Ingredients:

– 60 gr de mantega
– 150 gr de sucre
– 4 plàtans
– 1/4 culleradeta de canyella
– ratlladura de taronja
– 250 gr de pasta de full
– créme fraîche

Passos a seguir:

Preescalfem el forn a 180ºC.
Tallem la mantega a daus i posem sobre una safata d’uns 19x30cm, la col·loquem directament sobre una font de calor. Afegim el sucre, la canyella i la ratlladura de taronja; remenarem de tant en tant fins que el sucre i la mantega es fonguin i agafin un aspecte semblant al toffee, daurat i caramel·litzat.
Mentrestant, agafem el plàtans i els tallem per la meitat (de dalt a baix); quan el caramel estigui apunt els col·locarem per sobre.
Per a la pasta fullada, podeu utilitzar masses que ja venen preparades i congelades, ja que la seva elaboració és bastant laboriosa. La traurem per descongelar 30 minuts abans i ja està.
Preparem una base enfarinada per a estirar la pasta amb el corró, la deixarem amb un gruix d’uns 0,5 cm i amb la forma que tingui el motlle; en el nostre cas ho farem rectangular.
Tapem la safata amb la pasta fullada i abans de posar dins el forn l’hi fem un forats a la superfície amb un ganivet, així evitarem que amb la calor la massa s’infli.
Enfornem entre 25-30 minuts. Un cop fora del forn, haurem de desemmotllar la tarta, agafem el plat on presentarem els postres, tapem la safata i amb molta cura l’hi donem la volta (de manera que quedin els plàtans a la cara de dalt).
Ara, si no tenim a mà créme fraîche per a l’hora de servir les racions, la preparem nosaltres. Només necessitem crema o nata líquida.

És recomanable servir les postres una mica calentes, el sabor amb el caramel fos és molt especial. Només dir-vos que ja casi bé no en queda! La primera vegada que l’hem tastat i estava molt bona, us recomano que la feu, no espereu a un ocasió especial, és un postres ràpid i molt fàcil de preparar.

Ens trobarem demà, mentrestant que passeu un feliç dia
Cristina.

 

Advertisements

Quant a flavorstoheaven

Flavors to Heaven neix amb la inquietud d'una jove per aprendre els secrets que amaga la cuina, una enamorada dels dolços i de fer feliç a les persones que estima cuinant i preparant menjars deliciosos.
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

4 respostes a Tarta tatin de plàtan

  1. Asunció ha dit:

    no havia menjat mai una tatin de plàtan, mm deliciós, em sembla que a partir d'ara es la meva tatin preferida.

  2. Esther ha dit:

    No sé que he fet que he perdut el missatge. Et deia que fa poc la vaig tastar de poma, peró que de plàtan ha d'estar deliciosa. Bon divendres maca!Estherhttp://comosiempremadreando.blogspot.com

  3. fresaypimienta ha dit:

    Que rico tatin y que lindas fotografías, me encanta esta propuesta de plátano 😉 besos guapa

  4. Cristina ha dit:

    🙂 gracias, la tarta estaba muy rica y eso me satisface muchisimo pero todavia me hace mas ilusión ver que os gusta a vosotras! vuestras palabras son una pizquita de felicidad! Un besito

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s