Galetes napolitanes

Ara ja feia dies que no preparava galetes i per descansar una mica de tant pa de pessic em semblava una manera perfecte de passar el matí! Després de aconseguir dormir més de 8 hores seguides i recuperar una mica les hores de son perdudes durant la setmana, necessitava desconnectar i embrutar-me les mans.

Con las manos en la masa…100 galletas! Hi ha infinitat de receptes fantàstiques, i com que sóc tossuda sempre em fixo en les més complicades…aquestes galetes napolitanes aporten 3 gustos diferents, que espero que de gust estiguin millor que de presentació! Almenys la bona olor la fan, amb tanta mantega només faltaria jajaja.

De fet, a la recepta del llibre; per a la massa d’ametlles utilitzaven extracte, com que jo no en tenia ho he canviat per farina d’ametlles i he reduït la quantitat de farina blanca. Per lo demés… al peu de la lletra.

Recepta

Ingredients (20 unitats aprox.):

– 225 gr de mantega tova
– 140 gr de sucre extrafí
– 1 rovell d’ou lleugerament batut
– 1 culleradeta d’extracte de vainilla
– 275gr de farina
– 1 culleradeta de cacau en pols
– 25 gr de farina d’ametlla
– unes gotes de colorant verd
– 1 clara d’ou lleugerament batuda
– sal

Pasos a seguir:

Posem la mantega i el sucre en un bol, mesclem i incorporem el rovell d’ou, remenem fins que sigui homogeni i dividim la mescla en tres parts iguals (en tres bols diferents).
1er bol: posem la vainilla i batem, incorporem 1/3 de la farina i un pessic de sal; removem fins que no quedin grumolls i fem una bola, l’emboliquem en paper film i reservem a la nevera entre 30-60 minuts.
2on bol: tamisem 1/3 de la farina i un pessic de sal, afegim també el cacau en pols i remenem bé; formem una bola i reservem a la nevera.
3er bol: tamisem 1/3 de la farina amb el pessic de sal i la farina d’ametlles, remenem i  l’hi afegim el colorant verd, amassem per a que s’integri bé i procedim igual que amb els altres.
Preescalfem el forn a 190ºC i preparem un parell de safates amb paper parafinat.
Estenem cada bola entre dos papers film i amb el corró aplanem fins formar rectangles. Pintem la massa de vainilla amb la clara, posem a sobre la massa de cacau, pintem i l’hi afegim la massa d’ametlles. Amb un ganivet afilat anirem fent talls d’uns 5mm per formar les galetes de forma allargada i fina (a mi, evidentment no m’han quedat com a la foto del llibre!).
Les posem a la safata i enfornem 10 minuts, un cop fora passats 5 minuts, les deixem refredar a una reixa.

Bon cap de setmana!
Cristina.

Advertisements

Quant a flavorstoheaven

Flavors to Heaven neix amb la inquietud d'una jove per aprendre els secrets que amaga la cuina, una enamorada dels dolços i de fer feliç a les persones que estima cuinant i preparant menjars deliciosos.
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Galetes napolitanes

  1. Gilda´s Bakery ha dit:

    Que galletas napolitanas tan originales con ese colorido. me encantan…saludos

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s