Gelatina de soja i plàtan

Aprofitant els últims dies de vacances abans de tornar a la universitat, havia de provar de fer coses noves i sense gaires complicacions. Com veureu he intentat actualitzar sovint amb la pràctica de varies receptes; he fet recerca i captura de llibres, blogs i coneixements varis. Ha sigut un mes interessant, divertit i en el que tot i haver tingut alguna decepció culinària, ha estat molt gratificant i encara m’ha fet agafar més ganes de tirar aquesta experiència endavant.

Avui us delecto amb aquestes postres, fàcils i econòmiques. Una fusió de sabors molt suau, molt agradable i com porto destacant ja en les últimes entrades, saluble i perfectament adequada per a dietes d’aprimament. La utilització de la llet de soja és indicada per aquelles persones que sofreixen de colesterol (ja que no conté greixos saturats) i per aquelles persones que segueixen una dieta vegetariana lliure de productes d’origen animal.

Deixen un aroma semblant al de la crema pastissera, el qual les fa molt apetitoses i et fa oblidar que es tracta d’unes postres que sobretot es preocupen per mantenir una silueta que a tantes persones preocupa; s’ha acabat que les coses bones i dolces engreixen! Animeu-vos a provar-les.

Recepta

Ingredients (4 racions):

– 1/2 litre de llet de soja
– 6 fulles de gelatina neutre
– 1 plàtan
– 2 pastilles d’edulcorant
– 5 gotes d’extracte de vainilla
– colorant groc
– ratlladura de llimona

Pasos a seguir:

En un bol amb mig litre d’aigua freda, deixem durant 10 minuts hidratant les fulles de gelatina.
Trossegem el plàtan i tapem el recipient, 4 minuts al microones fins obtenir un puré.
Posem un cassó amb bona part del mig litre de llet de soja al foc, l’altre la posarem en un bol petit amb les fulles de gelatina hidratades i durem al microones uns 3 minuts. Quan la llet del foc arrenqui el bull l’hi afegim la resta, a més de l’edulcorant i l’extracte de vainilla. En el moment de bullir altre cop, apartem del foc i incorporem el puré de plàtan i anirem posant gotes de colorant (remenant al mateix temps) fins obtenir el color desitjat.
Aboquem el preparat en els recipients on ens ho menjarem, posem una mica de ratlladura de llimona per sobre; així a mida que es vagi refredant anirà baixant i repartint-se pel got. Quan estigui temperat duem a la nevera i deixem mínim 5 hores.

Millor si les deixem fetes la nit anterior; estaran més fredes i completament consistents.
Desitjo que us agradi,
Cristina 🙂

Anuncis

Quant a flavorstoheaven

Flavors to Heaven neix amb la inquietud d'una jove per aprendre els secrets que amaga la cuina, una enamorada dels dolços i de fer feliç a les persones que estima cuinant i preparant menjars deliciosos.
Aquesta entrada ha esta publicada en Light. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Gelatina de soja i plàtan

  1. Ingrid ha dit:

    Una recepta molt suau i lleugera, m'agrada moltíssim la combi de platan i soja, un resultat sens dubte original!! Molts petonetsPD: Una composició deliciosa amb unes fotos genials! 😉

  2. Esther ha dit:

    Que buena receta!!Me ha encantado que lleve soja,que me gusta de pocas maneras,pero aqui camuflada con el platano tiene una pinta riquisima.besos Esther

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s