Taulers de xocolata i gingebre

Fa unes setmanes la mare em va comprar un motllo per a Bundt Cakes i encara no l’he estrenat, i com que ja estava veient que m’esperava una llarga tarda de sofà i pel·lícula, dic: va! avui en faré un, ja tenia pensada la recepta i a casa em diuen (amb el tortell de reis a les mans jajaja) que no… que després se’ls mengen sempre ells! I es que jo casi be ni els toco, però m’encanta fer-los. Però jo estava amb la impaciència de fer alguna cosa, així que he prepara’t una galetes una mica especials; aniran directes a una caixeta i així poden aguantar ben bé un dies sense que es facin malbé :). Han sigut laborioses de fer, més que res perquè se’ls hi ha de dedicar un parell de temps d’espera de nevera, però ja han complert la seva funció: distreure’m a mi!

Es tracta d’una mena de tauler d’escacs, fets amb dues masses, una de xocolata i l’altre amb gingebre i ratlladura de taronja.

Recepta

Ingredients (30 galetes):

– 150 gr de mantega tova
– 94 gr de sucre extrafí
– 1 rovell lleugerament batut
– 1 1/2 culleradeta d’extracte de vainilla
– 187 gr de farina
– 3/4 culleradeta de gingebre en pols
– 1 cullerada de ratlladures de taronja
– 1 cullerada de cacau en pols
– 1 clara lleugerament batuda
– sal

Pasos a seguir:

Comencem posant la mantega pomada en un bol junt amb el sucre i amb una cullera de fusta ho remenem fins que quedi una mescla homogènia. Sense deixar de batre afegim el rovell i l’extracte de vainilla. Tamisem la farina i afegim una mica de sal, remenem fins que la massa ja no tingui grumolls; jo he acabat amassant amb les mans.
Dividim la massa en dues parts iguals, en una la barregem amb la xocolata en pols i formem blocs allargats d’uns 3 cm d’alt, el folrem amb paper film i el reservem a la nevera mínim 30 minuts. Amb l’altre massa barregem la gingebre en pols i les ratlladures de taronja i fem el mateix procés.
Passats els 30 minuts, agafem cada bloc i el tallem per la meitat a lo llarg. Els pintem amb la clara d’ou i els apilem alternant els colors. Tornem a folrar amb paper film i ho deixem a la nevera 30 minuts més.
Fem talls d’una mica menys de 1 cm de gruix i anem col·locant a la safata del forn coberta amb paper vegetal,  el forn ja estarà prèviament calent a 190ºC. Les fornejarem uns 12 minuts i un cop fora del forn, esperarem 10 minuts més abans de deixar-les refredar a una reixeta.

Les acabo de tastar i el sabor em resulta tant original com el seu aspecte. Us animo a preparar-les.
Cristina.

Anuncis

Quant a flavorstoheaven

Flavors to Heaven neix amb la inquietud d'una jove per aprendre els secrets que amaga la cuina, una enamorada dels dolços i de fer feliç a les persones que estima cuinant i preparant menjars deliciosos.
Aquesta entrada ha esta publicada en Uncategorized. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s