Galetes de gingebre

A totes les pel·lícules de Nadal, casi mai falten aquestes famoses galetes. Aquí és bastant difícil trobar gingebre i sempre havia tingut curiositat de provar-les, l’aroma de l’espècie és molt especial i pel que fa a mi, no em va emocionar gaire… això si, les galetes les vaig trobar molt bones! Porto més de dos dies dient que en penso fer més tot i que ja hagin passat les festes jajaja.

Per acabar de fer bé la tradició vaig comprar el famós Gingerman! Em vaig tornar a boja a la botiga entre tants talla galetes, tots eren tant macos… vaig optar per agafar només un arbret 🙂 De mica en mica, ja aniré fent un raconet a la cuina amb tots aquests gadgets que em tanta il·lusió vaig buscant!

Recepta

Ingredients (aprox. 25 unitats):

– 350 gr de farina
– 130 gr de mantega pomada
– 130 gr de mel
– 100 gr de sucre integral
– 50 gr de sucre blanc
– 1 ou
– 1/2 culleradeta de nou moscada
– 1 culleradeta de canyella en pols
– 2 culleradetes de gingebre en pols

Per a decorar:

– Gel verd
– Perles blanques i platejades

Pasos a seguir:

Posem una cassola a foc lent (60º), afegim la mantega i la mel, removem a poc a poc fins a que es barregi bé.
Apartem del foc, tamisem la farina, amb el llevat, les espècies i afegim a la mescla anterior junt amb els 2 tipus de sucre. Amb la vareta ho removem una mica i afegim l’ou, barregem tot bé fins que no quedin grumolls i ho retirem de la cassola per a deixar-ho reposar mínims 1 hora.
Un cop passat el temps de repòs, amassem una estona amb les mans i amb l’ajuda d’un corró deixant un gruix d’uns 8 mm. Anirem donant forma amb els talla-galetes i els col·loquem sobre paper parafinat a la safata del forn.
Fornegem durant 8-10 minuts a 180º, les retirem i deixem refredar a la reixeta.
Quan estiguin fredes, podem decorar-les; jo vaig fer guirnaldes amb el gel als arbres i els vaig enganxar les perles, passades unes hores el gel es solidifica i queda un efecte preciós.

Animeu-vos a fer-les! Aporten uns gustos totalment diferents als que estem acostumats al nostre país i realment són super especials; amb la nou moscada al final de cada queixalada queda un regust picant que barrejat amb el gingebre… és indescriptible 😉
Cristina.

Advertisements

Quant a flavorstoheaven

Flavors to Heaven neix amb la inquietud d'una jove per aprendre els secrets que amaga la cuina, una enamorada dels dolços i de fer feliç a les persones que estima cuinant i preparant menjars deliciosos.
Aquesta entrada ha esta publicada en Nadal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s