Canaló de cruixent d’espàrrecs, pastanaga, ceba i bacó

Com ja us havia avançat aquesta nit passada, os presento el primer plat de la nit de Nadal. Molt lleugeret i amb el que quedareu estupendament en qualsevol ocasió que tingueu algú a casa.

Vaig quedar tant satisfeta, que per això és el primer que us penjo… quan vaig començar el blog no fa gaires dies, m’ho vaig prendre com un repte, per mostrar-vos la meva experiència de començar a cuinar i d’aprendre, de veritat que em realitza moltíssim. Són anys que es necessiten per interioritzar tots els secrets que s’amaguen a la cuina, avui us puc dir, que els espero amb il·lusió! La realització del blog és el meu regal d’aquestes festes 🙂

Recepta

Ingredients (4 racions):

– 4 làmines de lasanya precuites
– 12 espàrrecs verds
– 3 pastanagues
– 1 ceba
– 100 gr de tires de bacó
– mantega
– oli de girasol
– sal
– albahaca

 Per a la beixamel

– 30 gr de mantega
– 1 cullerada de farina
– nou moscada
– pebre molt
– sal
– 1 1/2 got de llet

Pasos a seguir:

Hidratem durant uns 30 minuts les làmines de lasanya en un bol amb agua tèbia.
Preparem els espàrrecs treien la part del final, pelem les pastanagues i les tallen a tires llargues. Les posarem a coure al vapor 15 minuts, per a que quedin cruixents.
Tallem la ceba ben petita, en una paella posem una mica de mantega amb un rajolinet d’oli, afegim la ceba  amb una mica de sal i deixem daurar; després posem el bacó per a que es faci tot junt uns minuts més.
Per a la beixamel posem un cassó petit amb un parell de daus de mantega, quan s’hagi fos afegim la farina, amb una mica de nou moscada, pebre i sal; anem removent fins que agafi un color groguenc. Anem a afegint la llet a poc a poc per a que no es formin grumolls, fins que agafi la consistència que volem. En aquest cas tirarem a líquid.
Ara ja ho tenim tot a punt per a muntar el plat! Farcim el canaló amb tres espàrrecs, tires de pastanaga i el sofregit de ceba i bacó. Posem la beixamel al gust i per finalitzar ho decorem amb albahaca.

Com veieu no és un plat complicat de preparar, però sí elaborat ja que s’han de fer diferents coses per separat per a muntar-lo. Entre menjars tant copiosos és ideal, molt lleuger i gustós 😉
Cristina.

Advertisements

Quant a flavorstoheaven

Flavors to Heaven neix amb la inquietud d'una jove per aprendre els secrets que amaga la cuina, una enamorada dels dolços i de fer feliç a les persones que estima cuinant i preparant menjars deliciosos.
Aquesta entrada ha esta publicada en Nadal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s