Pollastre amb torró de Xixona

Ara és quan toca començar a planejar quins seràn els menús que ompliran la taula durant les festes de Nadal, així que avui per dinar he utilitzat els pares de conillets d’índies per a tastar una de les tantes receptes que he après a fer en un dels tallers gastronòmics que ofereix la meva universitat 🙂 Encara recordo el dia que la vam preparar, a tots ens sortien els ulls només d’ensumar l’aroma que deixava anar la salseta de xixona… i el més important, la podem elaborar amb productes que casi sempre tenim a mà per casa i l’acabat és espectacular!

Recepta

Ingredients (4 persones):

– 1 cuixa o pit de pollastre per persona (si són petites)
– 1 tireta de torró de xixona per peça
– oli, sal i prebre
– 50 gr de mantega a temperatura ambient
– 35 gr de pa ratllat
– 35 gr d’ametlla torrada a granet o filetejada
– 200 ml. de crema de llet
– 80 gr de torró de xixona
– 1 dau de mantega

Pasos a seguir:

Obrim els pits o les cuixes de pollastre, de manera que quedin com un saquet i les farcirem amb la tira de torró. Les salpebrem i les tanquem amb l’ajuda d’un pal llarg (com el de les brotxetes).
Marquem en una paella fins que quedin doradetes les dues bandes.
Preparem el cruixent que posarem a sobre de les cuixes, barrejant els 50gr de mantega amb el pa ratllat i l’ametlla fins obtenir una massa cremosa.
El forn el tindrem ja preparat a 180º amb mode grill. Cubrirem les cuixes amb el cruixent i les col·loquem a la safata, primer les deixarem 10 minuts que es facin només per a baix i després per a que es gratinin les deixem 3-5 minuts més.
Per a la salsa, posarem el dau de mantega amb un rajolinet d’oli i a continuació afegim el torró trossejat junt amb la crema de llet, la salpebrem i anirem remenant amb les baretes però sense que arribi a bullir.
I per acabar amb la presentació del plat, col·locarem una base amb la salsa i el pollastre al damunt.

* També queda molt bo, farcit amb formatge brie i melmelada de fruites vermelles. La vaig preparar fa un parell de setmanes amb un pastís de patata i ens en vem llepar el dits!

Anuncis

Quant a flavorstoheaven

Flavors to Heaven neix amb la inquietud d'una jove per aprendre els secrets que amaga la cuina, una enamorada dels dolços i de fer feliç a les persones que estima cuinant i preparant menjars deliciosos.
Aquesta entrada ha esta publicada en Nadal. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

3 respostes a Pollastre amb torró de Xixona

  1. dulce ha dit:

    hola me encanta tu blog, tus recetas son fantásticas, te sigo y te invito a visitar mi blog dulce, besos

  2. Carmen ha dit:

    El pollastre té una pinta increïble, m'encanta aquesta salseta, la tastarem, gràcies.Petonets

  3. Clemenvilla ha dit:

    Aissssss que no se cuál de los dos rellenos me gustaría más, tengo que probarlos para decidirlo, ja ja ja.Estupendo este pollo.Un besito

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s