Pastís de vellut vermell amb glasejat de volants / Red Velvet layer cake with ruffled frosting

L’era dels pastissos de varis pisos ha començat, a casa ja no és cap novetat veure com preparo infinitat de motlles per a només un pastís. Tot i que la mida perfecta, fàcil de fornejar i la que visualment més m’agrada és la de tres pisos amb motlles de 18cm.

La recepta d’aquesta setmana és per a celebrar un esdeveniment molt especial per a mi i que a tots ens feia molta il·lusió poder celebrar; des de dilluns passat que ja puc dir oficialment que sóc GRADUADA universitària, enginyera d’edificació amb vocació i ànima de pastissera!

El pastís escollit ha sigut el popular pastís americà de vellut vermell o per a que no hi hagi confusió, estic segura que tothom el coneix com a red velvet; capes de pastís vermelles amb ingredients base com el buttermilk, la vainilla, el cacau i evidenment una bona dosis de colorant vermell. S’aconsegueixen unes bases esponjoses gràcies a l’ús d’oli vegetal i molt suau de sabor al combinar-se amb el glasejat de formatge crema i mantega. A casa ja és la segona vegada que preparo la recepta i és de les que no decepciona, agrada moltíssim.
Una part important de la proposta d’avui, era l’acabat tant espectacular que podem aconseguir amb una simple broqueta de PÈTAL, formant aquest volants al voltant del pastís, és la primera versió així que encara s’ha de perfeccionar… perquè la posició de la broqueta l’he fet a l’inrevés… posant la part ample a l’exterior jajaja 😛 De totes maneres (encara que se m’ha anat la mà amb el colorant rosa…) m’encanta l’efecte que queda al final. Per a que no us impacienteu més, aquí us deixo aquesta fabulosa recepta.

Recepta (12 racions)

Passos a seguir:

  1. Preescalfem el forn a 180ºC i preparem 3 motlles rodons de 18cm.
  2. Tamisem els ingredients secs (menys el colorant) en un bol i reservem.
  3. Mesclem en un bol gran tots els ingredients humits fins obtenir una mescla blanquinosa i lleugera, afegim el colorant i mesclem bé. Incorporem els ingredients secs i mesclem lleugerament per a que quedi tot homogeni.
  4. Omplim els motlles per igual i enfornem un 25 minuts o fins que al inserir un escuradents al centre aquest surti net.
  5. Traiem del forn i deixem reposar al motlles uns 5 minuts, desemmotllem i deixem refredar completament sobre una reixeta. Una vegada fred, és una bona opció cobrir-los amb paper film i congelar si ho fem amb dies d’antelació, d’aquesta manera quedarà una base més treballable i una molla més humida i esponjosa.
  6. Nivellem les bases deixant-les totes iguals.
  7. Preparem el frosting de crema de formatge i mantega i cobrim el pastís, aquest tutorial us serà de gran ajuda.

Recipe in English (for 12 portions)

Steps to follow:

  1. Preheat the oven to 180ºC/350ºF and prepare 3 round 18cm tins.
  2. Sift together the dry ingredients (unless red food coloring).
  3. Whisk together in a separate bowl the wet ingredients, add red food coloring  and mix well. Gradually add dry mixture until just combined.
  4. Fill round tins and bake for 25 minutes, or until an inserted toothpick comes out clean.
  5. Remove from oven and let it cool for 5 minutes, then turning into a rack for cool completely.
  6. Level the layer cakes.
  7. Prepare frosting and cover with ruffle technique.

 

Espero que us agradi, que tingueu una feliç setmana. / I hope you like it, have a nice week.
Cristina

Quant a flavorstoheaven

Flavors to Heaven neix amb la inquietud d'una jove per aprendre els secrets que amaga la cuina, una enamorada dels dolços i de fer feliç a les persones que estima cuinant i preparant menjars deliciosos.
Aquesta entrada s'ha publicat en Graduació, Postres i etiquetada amb , , , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

9 respostes a Pastís de vellut vermell amb glasejat de volants / Red Velvet layer cake with ruffled frosting

  1. asuncion ha dit:

    ha quedado precioso y esta tan bueno como bonito´. Felicidades por el resultado de la tarta y por el motivo de celebración. Besos.

  2. Mònica - Coses de Llàbiro ha dit:

    Moltíssimes felicitats. Deus estar tan feliç!
    Una gran celebració requereix un pastís tan maco com aquest.
    Petons.

  3. Un layer cake espectacular, además me encantan los red velvet!!! te ha quedado una decoración preciosa con esa boquilla, tendré que practicar con ella 😉 un beso

  4. rosilet ha dit:

    Felicidades Ingeniera! Mira que somos profesiones afines (yo arquitecta, aunque como tu, cocinera de corazón) QUé bien se le queda el cuerpo a una cuando se gradúa, a que sí? y si encima celebramos con una maravilla de tarta como esta, bueno, es la guinda del pastel!
    Un besito muy grande y muchos éxitos en esta nueva etapa profesional!

  5. Tere ha dit:

    Menuda pinta tiene esta red velvet!!!!!! bueno decirte que el mes que viene es mi cumple ja,aaj,ajaaj,aja, una maravilla, besos.

Deixa un comentari